Tjuvarna gjorde inbrott – för att lämna tillbaka handikappade Olles dator

Natten mellan torsdag och fredag förra veckan råkade en förskola i Torslanda ut för inbrott. Det som stals var bland annat treårige Olles specialdator, som han behöver på grund av hans multihandikapp. Men natten till idag hände något otroligt, tjuvarna bröt sig in igen, för att lämna tillbaka Olles dator.
– Jag blev så glad. Det här har gjort min dag, så nu kan jag lika gärna gå hem, säger områdespolisen Christer Melvinsson till Expressen.

Treårige Olle Stenman är multihandikappad och därför beroende av sin specialdator. När tjuvar bröt sig i på Olles förskola i Torslanda förra veckan tog de hans dator värd närmare 150 000 kronor. 

Efter händelsen gick Polisen och Olles mamma ut i media där de vädjade förövarna att lämna tillbaka datorn, och uppenbarligen fungerade det. Natten till torsdag bröt sig tjuvarna in igen, men denna gången var det inte för att stjäla något.
– Det var helt otroligt. När personalen på förskolan kom till jobbet i dag upptäckte de att altandörren var krossad, och innanför stod Olles datorn, säger mamma Ulrika Stenman till Sveriges Radio.

Områdespolis Christer Melvinsson är lättad och överraskad över det som hänt, och han vill hylla morföräldrarna som uppmärksammade fallet så att det fick spridning.
– Jag blev så glad. Det här har gjort min dag, så nu kan jag lika gärna gå hem, säger han till Expressen.

Antingen fick tjuvarna läsa eller höra vädjan om att lämna tillbaka Olles dator, eller så drabbades de av dåligt samvete på egen hand. Hur som helst så visar det här att alla har ett hjärta, och det är glada nyheter. Dela gärna med dig av nyheten om treårige Olle till andra.