Tjuven försökte hämta ut paket med Kims körkort. Problemet? Kim satt själv i kassan.

22-årige Kim Kasper gjorde en bitter upptäckt när han kom tillbaka till omklädningsrummet efter ett gympass. Något hade knipsat upp låset och tagit alla hans värdesaker, så Kim fick knalla hem och ringa runt för att spärra alla kort. Men ödet skulle ge Kim en andra chans. Dagar senare klev nämligen samme tjuv in på postanställde Kims arbetsplats för att hämta ut ett paket – med Kims legitimation…

Tjuven hade tidigare försökt beställa flera varor på faktura i Kim Kaspers namn. De flesta kunde stoppas i tid men ett köp gick alltså igenom och skulle hämtas ut på ett postombud. Vad tjuven inte visste var att det osannolikt nog var på samma ställe som Kim arbetade – så döm av Kims förvåning när han gick igenom paketen och såg sitt eget namn.

– Där låg en försändelse med mitt namn. Det var då det gick upp för mig att någon skulle komma in och försöka hämta ut det med mitt stulna körkort. Det var bara att vänta, säger Kim Kasper till Aftonbladet.

Snart kom en ung kille in för att hämta paketet. Han räckte över Kims körkort till personen i kassan – ovetande om att det var Kim i egen hög person som satt där.

– Jag drog honom åt sidan och frågade var han hade fått mitt körkort ifrån. Killen drog då en väldigt ihålig historia, som hela tiden ändrades, om att en man utanför hade gett honom det och hotat honom med kniv om han inte hämtade ut paketet. Jag bad honom att följa med in på lagret och ringde polisen, säger Kim Kasper till Aftonbladet.

Nu är tjuven omhändertagen av polis och misstänkt för försök till bedrägeri, missbruk av urkund samt narkotikabrott.

När tjuven upptäckte vem som stod framför honom var det redan för sent.

Publicerat av Aftonbladet den 8 april 2016

Snacka om tur i oturen för Kim Kasper – och det är ju verkligen helt osannolikt att tjuvens beställda paket landade på precis samma ställe där Kim arbetar. Dela gärna vidare historien så dina vänner också kan läsa den!