Tom Hanks och hans sexåriga ”dotter” roar publiken när de gör sig redo för en skönhetstävling.

I USA finns det något så konstigt som skönhetstävlingar för barn. Varför barn ska lära sig att tävla i skönhet förstår jag inte riktigt, det är ju helt absurt, men så är det. När skådespelaren Tom Hanks besökte showen Jimmy Kimmel live 2011 visade han hur han och hans sexåriga dotter Sophie var med i en sådan tävling. Och han är väldigt, väldigt, stöttande…

I klippet nedan får Tom Hanks Jimmy Kimmel att spela upp en video på honom och hans sexåriga dotter Sophie, från programmet ”Toddlers & tiaras” (ungefär barn och tiaror). Videon visar hur livet är för pappa och dotter under de två dagar som leder fram till skönhetstävlingen.

bild1


Bildkälla: Youtube

Tom Hanks hoppas att hans dotter ska ta hem första pris i Nevadas skönhetstävling för barn: ”Ultimate sexy baby”. Sophie hoppas så klart också på vinst, men ibland får man intrycket att det mest är pappan som vill vinna tävlingen.

Tom Hanks lär sin dotter hur hon ska gå, han hjälper henne med sminket och med den gigantiska peruken. Och vi får se en sida av Tom Hanks vi aldrig har sett förut.

Men oroa er inte: allt är ett skämt. Sophie är inte Tom Hanks riktiga dotter, utan en ung skådespelerska, och allt är satir.

I slutet av showen vrider sig publiken hos Jimmy Kimmel av skratt, och klippet har 11,5 miljoner visningar på Youtube. Titta själv – och försök att inte skratta.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna