Tonåring dör efter att ha druckit lagliga drycken, om ditt barn också gör det, varna dem genast

Alla som har barn som nu är vuxna, vet att tonårstiden var en tid som präglades av mycket oro. Ena dagen ville din son eller dotter sitta hemma i soffan på helgen och mysa med resten av familjen, näsa sekund ville de inte veta av dig.

Att ditt barn ska börja dricka eller ännu värre, börja med droger är någonting som ingen förälder velat föreställa sig när barnen var små, men tyvärr någonting som en hel del behöver ta i tu med när de blir äldre.

16-årige Davis Cripe dog den 26 april i år, men inte på grund av varken alkohol eller droger, utan av en helt laglig substans som de flesta ungdomar använder, skriver CNN.

Facebook/CherylHoughtonHarrington

Han var en motståndare till både alkohol och droger, men kaffe, läsk och energidryck var ingenting han hade en tanke på, kunde vara skadligt för honom.

Davis var som vilken tonåring som helst, han gick på gymnasiet, jobbade extra i en sportaffär, gillade musik och fick ofta folk i sin omgivning att skratta.

Den 26:e april drack han vid 12.30 en kaffe, efteråt drack han en Mountiain Dew (koffeinhaltig läskedryck). Inte långt senare drack han en energidryck.

Flickr

14.28 kollapsade han i sitt klassrum. Ambulans tillkallades och Davis kördes i ilfart till Palmetto Health Baptist Parkridge Hospital. 15.30 dödförklarades han.

Hur kunde en hälsosam tonåring som Davis, som varken använt alkohol eller droger kollapsa och dö mitt på ljusan dan?På mindre än två timmar hade han intagit tre stycken drycker med högt koffeininnehåll. Rättsläkaren Gary Watts förklarar för ABC News:

”Koffein-framkallat hjärtfel som orsakade en sannolik arytmi” var den officiella dödsorsaken. En dödsorsak som skiljer sig markant från att bara säga att det var på grund av en koffeinöverdos.

Facebook/CherylHoughtonHarrington

Man hittade inga andra hälsoproblem hos Davis som skulle ha kunnat orsaka hjärtstilleståndet eller ha förvärrats av koffein. Dock vill vi påpeka att koffein inte är farligt i måttlig mängd, utan när man konsumerar mycket på en kort tidsperiod.

”Davis som så många andra barn och andra personer där ute, gjorde någonting han trodde var helt ofarligt, och det var att inta stora mängder koffein. Vi förlorade Davis på grund av en helt laglig substans”, säger Gary Watts.

Nu vill Sean Cripe, Davis pappa vädja till andra föräldrar att ta ett ordentligt snack med sina barn om hur farligt koffein kan vara i stora mängder.

Även om det är en relativt ovanlig dödsorsak är det helt onödigt och ska inte behöva drabba någon igen.

Här kan du se ett nyhetsinslag om den tragiska händelsen:

Dela gärna detta med dina vänner på Facebook så att fler få ta del av denna viktiga varning!