Tonåring kastar fågel genom Victorias framruta – 2 veckor senare vaknar hon och överraskar i fängelset

En barnslig, fruktansvärd och fullständigt oansvarig handling.

Det tog nästan New York-bon Victoria Ruvolos liv för ett decennium sedan. Attacken som drabbade henne orsakade månader av smärta. 

Men i stället för att leva resten av sina dagar i bitterhet vände hon den galna attacken till någonting positivt. I dag försöker hon föregå med gott exempel genom att berätta sin historia för ungdomar som är i riskzonen att begå brott.

Anledningen är lika självklar som briljant: Hon tycker man ska lösa konflikter på ett moget och behärskat sätt. 

Det hela utspelade sig en kall novemberkväll efter att Victoria sett sitt 14-åriga syskonbarn framträda vid en konsert. 

Hon gick på konserten tillsammans med en vän – som senare under kvällen skulle rädda hennes liv när de körde hem. 

Två veckor senare vaknade Victoria upp på sjukhuset. Hon mindes inget mer från den kvällen då. 

– När jag insåg att jag var i en sjuksal funderade jag bara på vem det var jag skulle träffat. Jag trodde att de lagt mig där så att jag kunde få sova lite grann innan personen jag skulle träffat var där, säger hon till National Catholic Reporter.

Victoria hade varit i koma under två veckor. Detta efter att ha varit involverad i en olycka som krossade hennes käke, matstrupe – och gav henne en hjärnskada. 

Den kvällen hade sex tonåringar varit ute och stulit kreditkort. De köpte en massa saker och körde runt i bil den kvällen. 

En av sakerna som de köpte för pengarna var en djupfryst kalkon. 

Plötsligt skulle de köra om en bil på vägen: Victorias. 

Då kastade en 19-årig man ut kalkonen från bilen – i riktning mot Victorias bil. 

Det frusna köttstycket vägde närmare tio kilo, krossade framrutan och krossade Victorias ansikte. Hon tappade förstås kontrollen över bilen, men lyckligtvis fanns hennes kompis som också sett konserten i passagerarsätet. 

Som tur var tog vännen snabbt kontroll över bilen och höll samtidigt i Victoria så att hon inte skulle kvävas av sitt eget blod. 

Till New York Daily News säger Victoria att hon vill gråta varje gång hon ser bilderna från den hemska kvällen. Hon har senare fått tre titanplattor inopererade i skallen. 

Samtidigt menar hon att hon tror att allting hände av en anledning. 

– Jag tänker på hur långt jag kommit och hur jag kan hjälpa andra. 

Efter den olyckan har hon vänt allt det hemska till något positivt. När 19-åringen dömdes till 25 års fängelse vad Victoria domaren att domstolen skulle skona mannen. 

Efter attacken har Victoria frivilligt gått med i ett program som arbetar med ungdomar som sitter i fängelse. Hon arbetar med psykologen Robert Goldman – och målet är att förhindra att de ska hamna i brottslighet igen när de kommer ut. 

Victorias förhoppning är att hon kan få ungdomarna i rätt riktning i livet igen genom att berätta sin historia.

Hon förlät tonåringen som nästan dödade henne.

Victoria måste ha ett hjärta av guld. 

Jag blir så berörd av Victorias historia. Dela om du också hoppas att hon lyckas i sitt nya kall i livet: Att hjälpa ungdomsbrottslingar på rätt väg igen. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 

 
 

 
 
 

Läs mer om...