Tonåringen stängs av från skolan – då ger mamman honom en genialisk bestraffning

Alla har vi någon gång varit tonåringar, och vi vet att konsekvenstänk inte är den starkaste sidan då omdömet inte utvecklats helt. Därför är det viktigt att tonåringar har goda förebilder som lär dem rätt och fel. 

När Donna Coopers 16-årige son Nick blev avstängd från skolan på grund av dåligt uppförande ville hon att han skulle lära sig vad det innebär att arbeta på riktigt, därför utannonserade hon honom som arbetskraft på Facebook. 

”Det här är min son Nick Cooper. Han är 16 år gammal och har fått ett tidsbegränsat schema på skolan… Han är artig och godhjärtad, skolan kommer bara inte överens med honom. Därför går han bara i skola på måndagar och tisdagar…

Så här är det… Anledningen till detta inlägg: Jag är en hårt arbetande mamma, och jag vägrar att låta min son sitta hemma medan jag är och jobbar. Så om någon har nytta av honom några timmar per dag, trädgårdsjobb eller annat, är han din… Helt gratis.”. 

Så skrev mamman Donna Cooper på Facebook efter att hennes son stängts av från skolan på grund av dåligt uppförande. Anledningen var att hon ville lära sin son en läxa, som en del av en god uppfostran. 

Facebook/Donna Louise Cooper

16-åringen Nick var inte överlycklig över mammans Facebookinlägg, som snabbt besvarades av en lokal caféägare som behövde assistans. 

Nicks inställning kom dock att ändras snabbt efter hans första arbetsdag. 
– Han lyckades ordna en intervju medan han var på jobbet, och nu har han en provpraktik på ett jobb han alltid har velat syssla med, säger Donna stolt och fortsätter: Vissa ungdomar förväntar sig att jobben ska ramla ned i knäna på dem. Nick klagade på kaféjobbet först, men han gjorde ett bra jobb där. Nu har han en jättebra referens för att hitta andra jobb, berättar mamman för brittiska Metro.

Facebook/Donna Louise Cooper

Mammans bestraffningsmetod var minst sagt annorlunda men hade ett gott syfte som uppenbarligen fungerade. Dela gärna om du gillade hennes initiativ och vill tipsa andra.