Tonåringen var dödförklarad i 20 min – men överlever mirakulöst

Ibland sker mirakel som får mig att tro på en övernaturlig kraft. Exempel på sådana är tvillingarna som föddes sammanväxta, men 10 år senare är separerade – och helt friska. Ett annat exempel är de identiska mirakeltrillingarna som överlevde mot alla odds.

Vad man kallar denna övernaturliga kraft är helt upp till en själv. Men jag brukar säga att det finns skyddsänglar som vakar över oss.

En sådan tror jag också gav livskraft åt 17-årige Zack – som plötsligt vaknade upp efter att ha varit dödförklarad i 20 minuter.

17-årige Zack spelar amerikansk fotboll i skollaget. Han är en aktiv och levnadsglad tonåring, utan några som helst bekymmer med hälsan.

Youtube

Av lagkamraterna beskrivs han som en kille med glimten i ögat, som är väldigt omtyckt. Därför blev chocken enorm när Zack en dag på idrottslektionen bara föll ihop – och tvingades köras i ilfart till akuten. Det berättar CBS.

Youtube

Väl på sjukhuset, där mamma och pappa omedelbart var på plats, konstaterades att 17-åringen drabbats av ett plötsligt hjärtstillestånd.

”När de öppnade dörren till ambulansen var han blå i ansiktet, och de satt över honom för att göra hjärtmassage”, säger Zacks mamma Teresa.

Inne i sjukhussalen var Zack fortsatt livlös. Medicinskt och tekniskt var han dödförklarad i 20 minuter. Men då inträffade något som inte ens läkarna kunde förklara. Det var ett mirakel – Zacks hjärta började plötsligt att slå igen.

Youtube

Efter att ha tagits hand om på sjukhuset och kopplats till en maskin som avlastade hans svaga hjärta, vaknade Zack upp ett par dagar senare. Därefter var också hans återhämtning otrolig. Läkarna fascinerades över fallet. 

För Zack själv var allting ett mörker. Ja, allt förutom en sak.

”Jag mötte en man med långt hår och skägg. Och jag förstod omedelbart att det var Jesus. Han la sin hand på min axel och sa att allting kommer att bli bra”, berättar tonåringen för CBS.

Youtube

Zacks ord chockade familjen, men de reagerade inte som många andra i deras närhet som ifrågasatte berättelsen. För pappa Billy och mamma Teresa var det en självklarhet att bara ta till sig av det han sa och tro på hans upplevelse. Det var ju ett mirakel att deras son överlevde – och i dag är fullt frisk.

”Vår son överlevde efter att ha varit dödförklarad i 20 minuter. Det är inget annat än ett mirakel”, säger pappa Billy.

Håll med om att det är underbart att se att allting gick bra för Zack. Jag kan inte ens föreställa mig hur det kändes för pappa Billy och mamma Teresa att uppleva de där minuterna då deras älskade son var livlös. Men han hade verkligen änglavakt. För att hans puls började slå igen är inget annat än ett mirakel.

Dela gärna denna otroliga händelse om du också tror att Zack hade änglavakt!