Tonåringen visar upp sin balklänning – då ser mormor otänkbara detaljen och bryter ihop

Det är få ögonblick som jag kommer ihåg så väl som när jag gick på min skolbal i högstadiet. De fina kläderna, den häftiga bilresan dit och all dans som bjöds på ända in på småtimmarna. 

För Cassie skulle balen också bli en speciell tillställning, men kanske desto mer speciell för hennes mormor Dottie. 

När hon fick se sitt barnbarn i balklänningen för första gången blev hon alldeles stum – då fick hon syn på en detalj som fick tårarna att rinna nedför hennes kinder.

När Cassie skulle gå på sin högstadiebal visste hon att hon ville ha någonting väldigt speciellt på sig.

Inte nog att klänningen skulle vara vacker utan hon ville att den skulle vara i vintage-stil, en stil som hon blivit inspirerad till av sin mormor Dottie.

Bildkälla: Youtube/Angela Gillam

Strax efter balen skulle Cassie ta examen – vilket gjorde att hela hennes familj, inklusive mormor Dottie var på plats när hon skulle åka iväg till balen. Dottie höll på att spricka av nyfikenhet av att få se sitt barnbarns klänning, men Cassie konstaterade att klänningen inte fanns där hemma.

Men plötsligt, från ingenstans, kom Cassie ut ur huset med klänningen på sig. Och när Dottie fick syn på den visste hon inte vad hon skulle säga. Det var en klänning hon kände igen – och tårarna började rinna nedför hennes kinder.

Bildkälla: Youtube/Angela Gillam

Klännings Cassie hade på sig var den klänning hennes mormors använt på 50-talet för hennes bal.

Hon hade gett sitt barnbarn klänningen när hon var liten, men Dottie antog att Cassie bara använt den som en sorts leksak och klätt upp sig i den på skoj. Men ack så fel hon hade.

Bildkälla: Youtube/Angela Gillam

Cassie hade bevarat hemligheten väl och det var bara hennes mormor som inte visste om den härliga överraskningen.

Mormors reaktion fångades på film – och jag blev så oerhört glad när jag fick se Dotties reaktion. Tänk att en liten gåva som lämnades över kan skänka så stor glädje och kärlek 10-15 år senare.

Vilken härlig överraskning Cassie ordnade till sin mormor. Tveka inte på att dela klippet vidare om det gav dig ett leende på läpparna!