Tonåringens fina gest mot gråtande kvinna – hyllas på nätet

Sent en kväll under sitt arbetspass i glassaffären gav 16-årige Brenden en gratis glass till en gråtande kvinna.

En vecka senare kom hon tillbaka och ville prata med chefen.

Men vad hon skulle berätta var långt ifrån vad alla, inte minst Brenden, trodde.

Brenden McGee fick sitt första jobb på glassaffären i det amerikanska samhället Moline som 16-åring.

Bara tre veckor senare, under ett kvällspass, åkte en gråtande kvinna in i drive-thrun och beställde en glass. Brenden såg hur ledsen kvinnan, som hade svårt att prata, var men till slut förstod han att hon ville ha en glass.

Brenden, snäll som han var, gav henne glassen men sa att hon inte behövde betala. Kvinnan åkte iväg och Brenden tänkte inte mer på händelsen under de kommande dagarna.

Men en vecka senare återvände kvinnan. Hon ville prata med chefen, som i sin tur trodde att hon ville framföra klagomål. Men ingen kunde ana vad som skulle hända härnäst. 

Kvinnan berättade att hon var i stor sorg. Hennes man hade dött bara veckor tidigare, men hon var så tagen av Brendens fina gest att hon önskade att han skulle få någon sorts erkännande.

De ansvariga i affären, som inte hade något sådant system, valde då att måla en egen teckning till Brenden med texten ”månadens anställda”.

– Det är definitivt bättre att vara snäll och trevlig. Jag menar, vi måste automatiskt vara snälla mot människor men det är alltid trevligt att ta det lite längre, säger Brenden till tv-kanalen KWQC News.

Det Brenden gjorde är någonting som jag tror många av oss kan göra oftare. Tänk vad en liten gest som denna kan ha så stor inverkan på någon annan! Dela gärna vidare den fina historien till dina vänner.