Tonårsflickan dör i cancer – men när mamman tittar närmare på kistan fylls hennes hjärta av värme

Laura Hillier fick diagnosen leukemi när hon bara vara 13 år. Fyra år senare meddelade läkarna att hon var cancerfri, men tyvärr kom den elakartade sjukdomen tillbaka. 

Laura, som var en mycket begåvad och omtyckt elev på Nelson High School i Ontario, Kanada, avled den 20 januari, 2016.

Senare samma dag tvingades familjen gå ut med den tragiska nyheten på Lauras Facebook-sida, där familjen tidigare berättat om Lauras kamp mot leukemin.

”Hon kämpade tappert och alla ni var så stolta över henne. Hennes inre lugn, hennes mod, hennes styrka och hennes fajter-hjärta bankade ända fram till slutet”, skrev familjen. 

För att hylla den unga flickans modiga kamp bestämde hennes klasskamrater och lärare för att göra något speciellt vid begravningen, mer specifikt på Lauras kista. 

Bilderna och berättelsen om Laura har nu rört tusentals hjärtan över hela världen…

Facebook / Match For Laura

I slutet av januari 2016 gick Laura Hillier bort. Hon dog 18 år gammal, av akut myeloisk leukemi, i väntan på en transplantation. 

Laura avled i stillhet, omgiven av nära och kära på ett sjukhus i Kanada.

Facebook / Match For Laura

När Laura var 13 fick hon beskedet att hon hade leukemi. Efter nästan fyra år av behandlingar fick familjen och Laura glädjebeskedet: Cancern var borta.

Men i maj 2015 kom den tillbaka med full kraft. 

Laura, som gick på Nelson High School i Ontario, var känd på skolan för sin kärlek till musik och teater.

Facebook / Match For Laura

I USA och Kanada är det tradition med en årsbok med bilder av alla studenter som utexamineras från high school. Då hör det även till att man skriver en liten hälsning till varandra i böckerna. 

Hennes klasskamrater och familjemedlemmar tog med sin denna tradition till Lauras begravning, för att ge henne ett ordentligt och kärleksfyllt avsked. 

Facebook / Match For Laura

För att hylla hennes liv, hennes smittsamma glädje och hennes musikaliska talang samlade Lauras familj, vänner, grannar, lärare, klasskamrater, sjukhuspersonal ihop hundratals hälsningar. 

Handskrivna, känslosamma meddelande i olika färger täckte hela kistan. 

Facebook / Match For Laura

Fler av hälsningarna träffade familjen rakt i hjärtat, när de gick närmare och läste. 

Du var musikalisk. Du var konstnärlig. Du var förstående. Du var min bästa vän.

Du var mycket modig och stark. Du kommer alltid att vara en hjälte.

Facebook / Match For Laura

Lauras favoritfärg, lila, vävdes också in perfekt under begravningen – kyrkan var utsmyckad med lila blommor och alla närvarande bar åtminstone en lila detalj någonstans på kläderna. 

Facebook / Match For Laura

Jag önskar på ett sätt att Lauras tragiska öde bara var ett undantag, men tyvärr upptäcks varje år cirka 700 nya fall av leukemi bara i Sverige.

Vi kan alla hjälpas åt att ge forskarna bättre förutsättningar att bekämpa barncancer genom att ge en gåva till Barncancerfonden.

Dela gärna vidare Lauras historisa, för att hylla en modig tjej och för att visa att vi aldrig kommer sluta kämpa för att stoppa denna djävulsartade sjukdom.