Tonårskillarna hör gråt från bilvraket – böjer sig över baksätet och ser det ofattbara

16-åriga Hunter Hasenjaeger och 17-åriga Collin Barry var på väg hem från en kompis i det lilla samhället Minooka i Illinois, USA. Det var slutet av juni i år och klockan hade precis passerat midnatt.

Något fångade deras uppmärksamhet vid sidan av vägen – en bil stod i diket och det kom rök från den. Killarna närmade sig och insåg snabbt allvaret i situationen. Flera människor sprang mot platsen och skrek.

– De skrek att det fanns ett barn i bilen, och vi kunde höra barnet skrika och gråta där inne, berättar Hunter för Inside Edition.

Killarna tvekade inte en sekund. Hunter tände ficklampan i sin telefon och lyste in i bilen samtidigt som Collin stäckte sig in efter barnet. Det var en liten 1-årig flicka.

I förarsätet satt hennes mamma, 27-årga Alexis Danley. Hon var i riktigt dåligt skick men fortfarande vid medvetande.

– Jag sa upprepade gånger till mamman att hennes barn var okej och att hon var okej. Hon kunde inte riktigt svara, men jag tror att hon hörde mig, berättar Hunter.

Tonåringarna tröstade den lilla flickan medan de väntade på polisen. Så fort de lyft ut henne ur bilen slutade hon gråta och vilade tryggt i Collins armar.

©Youtube/Inside Edition

Dottern kördes senare till sjukhus och klarade sig utan skador. Men mamman, 27-årga Alexis, avled strax efter olyckan.

Hon var gravid i sjätte månaden.

©Youtube/Inside Edition

Hon hade blivit påkörd av en annan bil som kördes av en 23-årig man som var påverkad av marijuana. Mannen smet från platsen och körde senare även in i en annan bil. Som tur var klarade sig alla i den bilen utan skador.

Mannen greps och sitter nu anhållen misstänkt för att ha kört bil narkotikapåverkad och dödat Alexis Danley och hennes ofödda barn.

– Det gör mig arg att någon kan vara så självisk och sätta andra människors liv i fara, säger Hunter.

© Instagram

Efter olyckan har han besökt Alexis Danleys familj och tagit med hemlagad mat till dem, samt en teddybjörn till den lilla flickan. Killarna var även med på Alexis begravning i fredags.

De har blivit kallade hjältar efter händelsen, och hyllas i media för att ha räddat Alexis lilla dotter. Men killarna själva ser sig inte som några hjältar. De gjorde bara de rätta.

– Jag tror alla skulle gjort samma sak, det är vad alla borde göra, berättar Collin.

Jag tycker ändå att dessa två killar förtjänar att hyllas! De agerade utan att tveka och gjorde precis vad som behövdes. Tack vare dem klarade sig den lilla flickan ut ur bilen oskadd.

Men inget av detta hade behövt hända. En mamma dog alldeles för tidigt bara för att en person bestämde sig för att köra bil narkotikapåverkad. Det är ALDRIG okej att köra onykter, och det är alltid okej att stoppa någon som tänker göra det. 

Dela gärna vidare för att påminna alla om hur viktigt detta är.

Publicerad av Newsner familj