Tonårspojken dör – sen får föräldrarna veta att det finns en video online som de borde se

Endast 18 gammal slutar Bens hjärta att slå. När föräldrarna sörjer hans bortgång får de veta att Ben spelat in en sista videohälsning som finns online.

8 augusti 1993 var den lyckligaste dagen i Shawn och Deanne Breedloves liv. Då kom deras älskade son Ben till världen. Olyckligtvis föddes Ben med den dödliga diagnosen hypertrophic cardomyopathy, också känt som fenomenet ”tungt hjärta”, det skriver Littlethings

Läkarna sa att det var något Ben skulle få leva med, och att ingen kunde veta hur länge han skulle få leva. Föräldrarna valde att ta vara på varje dag istället för att oroa sig, vilket gjorde att Ben växte upp till en glad, vänlig och bekymmerslös pojke.

Vid tre tillfällen under tonårstiden råkade Ben ut för hjärtstillestånd. Han beskrev det som att hamna i väntrummet till himlen, där det fanns änglar och ljus. Det var de upplevelserna som fick Ben att börja göra videobloggar på YouTube, där han snabbt fick många trogna följare. 

Under julen 2011 kom dagen Bens föräldrar hade blivit varnade för. Ben fick ett hjärtstillestånd, men den här gången började hans hjärta aldrig att slå igen. 

Familjens sorg var stor, och det gick inte en dag utan att föräldrarna tänkte på sin bortgångne son. När vännerna frågade va de kände för videon online förstod de dock ingenting. 

Det visade sig att Ben spelat in en sista video, som ett hejdå till världen. I videon förklarade Ben hur han vill veta mer om Gud, och att han tror att han har ett syfte med att komma till en annan plats.
– Han såg ut att vara rofylld och glad, säger pappa Shawn. 

I filmen ser man en harmonisk Ben som pratar om livet efter detta och hans tro på gud. Bens sista video har setts av miljontals människor som inspirerat många, och vi förstår varför:

Dela om du blev berörd av berättelsen om Bens sista hälsning till omvärlden.

Publicerad av Newsner familj