Torsten hittade 20-årig kvinna i skogen – hade anmälts försvunnen dygnet innan

Natten mellan söndag och måndag anmäldes en 20-årig kvinna från Skärblacka försvunnen. Ett intensivt sökande påbörjades snabbt av både polis och Missing People, och när måndagskvällen kom var det Torsten från hemvärnet som hittade henne – nedkyld under en gran.

41-åriga Torsten Ebringer var en av de som gav sig ut för att leta efter den försvunna 20-åringen i Skärblacka. Han och hans hemvärnsgrupp fick i uppgift att söka genom ett skogsparti med svår terräng när mörkret fallit under måndagskvällen. Där gick de med en lucka på fyra meter, för att kunna se varandra och inte missa något. 
– Då ser jag något vitt. Och sedan när jag kommer närmre, något svart. Och vi har ju fått veta att hon hade en svart jacka. Jag är i precis läge för att se henne. Så jag ropar till de andra: ”Jag ser henne”, säger han till Expressen.

Torsten rusar fram till kvinnan som ligger på marken under en gran. Han ser att hon tagit av sig mössar och vantar och försöker att få kontakt med henne.

– Jag ruskar på henne och säger hennes namn. Hon börjar röra på sig, men hon är så nedkyld, så hennes röst hörs knappt.

Efter tappra försök får Torsten kontakt med kvinnan. Han och hans kollegor virar in henne i en extrajacka och kvinnan börjar då bli mer och mer vid medvetande, men hon har väldigt ont på grund av att hn blivit nedkyld. 
– Hon verkar först kunna gå. Men hon har så ont, på grund av att hon är nedkyld. Till slut får jag bära henne på ryggen, säger Torsten Ebringer.

Tillsammans med kollegorna för Torsten kvinnan till en grusväg där de möter upp polis som för henne till sjukhus.

Kvinnan är nu i säkerhet och vårdas på sjukhus. 
Dela gärna för att uppmärksamma hemvärnets insatser vid försvinnanden.