Träningstjejerna krossar kroppsidealet – här är 5 instagramprofiler du inte får missa

En vanlig fördom är att den som är kurvig eller rund i kroppen inte skulle kunna vara vältränad. Detta är givetvis långt bort från sanningen, men det är inte alla som tänker så när foton på smala och fasta kroppar dominerar flödet i sociala medier. 

Att tro att träning och hälsa innebär strikta dieter och träning varje dag är inte sunt, därför är det härligt att se dessa fem tjejer som på Instagram visar hela världen att de är vältränade, lever gott, och har kurvor. 

1. @nolatrees

Instagram/@nolatrees

”Utan ursäkter” skriver Dana Falsetti i sin beskrivning av sig själv på Instagram. Och det är stämmer bra. Den internationella yogaläraren visar nämligen upp sin kurviga kropp precis som den är, utan filter och retushering. Förutom bilder och videos på avancerade yogapositioner delar hon med sig av en hel del bikinibilder, och för det har hon lyckats fånga nästan 300 000 personers intresse. 

2. @plankingforpizza 

Instagram/@plankingforpizza

Bara namnet på detta Instagramkonto är ju briljant. Den här tjejen vid namn Jessica visar att hon tränar för att kunna leva gott och må bra, inte för att det är en press. På hennes Instagram får vi följa hennes process till en starkare och mer vältränad kropp, vilket hon jobbar på att få genom att kombinera träning med god mat. Denna härliga tjej är även författare till boken med samma namn, där hon förespråkar kroppspositivitet. 

3. @biggalyoga

Instagram/@biggalyoga

Yoga är en träningsform som kräver flexibilitet och styrka, men att det skulle vara något endast för lättviktare är fel. Det bevisar Valerie Sagun som går emot allt vad kroppsideal heter. Hon visar att yoga är för alla och kan utövas på i princip vilken plats som helst. Hennes vikt är uppenbarligen inget hinder för att gå ner i split och stå i brygga.

4. @louisegreen_bigfitgirl 

Instagram/@louisegreen_bigfitgirl

Louise älskar att träna och är inte rädd för att prova boxning, styrketräning och olika konditionspass som hon delar med sig av i flödet. Hon visar att man kan kallas ”fit” även om man är större än idealet. 

5. @candicehuffine

Instagram/@candicehuffine

Candice är sagolikt vacker, så det är ingen överraskning att hon modellar och frontar flera magasin. Men det som får henne att stcika ut är att hon inte har i närheten av de mått som modellindustrin vanligtvis kräver. På hennes Instagram delar hon med sig av bilder från löpträningar till modeplåtningar och annat spännande. Hon lever ett glamöröst och aktivt liv, och hennes vikt är en stor del av det. 

Det gör mig så glad att se att det finns tjejer som visar hur de verkligen ser ut och att träning och hälsa ska vara något man mår bra av. De är en inspiration för andra, dela gärna om du håller med.