Trebarnsmammans fina initiativ: Gör prinsessperuker till cancersjuka barnen.

Bland det sorgligaste och värsta som finns är när barn drabbas av cancer. Inte sällan medför denna hemska sjukdom att barnen tappar hår under behandlingen. Med anledning av detta har en underbar trebarnsmamma bestämt sig för att försöka göra något för barn som drabbats.

När Holly Christensens väns tvååriga dotter drabbades av lymfkörtelcancer kom hon på en riktigt fin idé: hon skulle tillverka en peruk till den lilla flickan.

Holly har en bakgrund som sjuksköterska och vet därför hur krävande en cancerbehandling är.
– Har du en gång varit en cancersköterska, kommer du alltid vara en. Det är så hjärtskärande att arbeta med cancer, säger Holly till ABC News.

Så för att få den 2-åriga flickan på bättre humör under den tuffa tiden virkade hon en peruk som den Disneyprinsessan Rapunzel har.

Bildkälla: The Magic Yarn Project

– Hon har alltid varit en så glad liten tjej som älskar prinsessor och nu skulle hon förlora allt sitt långa hår, säger Holly till ABC News.

Och tvååringen gillade verkligen sin peruk.

– Att kunna få in lite magi under en så svår tid i livet är så betydelsefullt, säger Holly.

Sedan dess har flera familjer hört av sig och velat ha liknande peruker. Med anledning av detta drog Holly igång en workshop så att fler kunde vara med och tillverka peruker. Nu nu görs peruker till massor av barn och varje kreation skapas utifrån barnens egna favoritprinsessor.

Bildkälla: The Magic Yarn Project

Jag tycker det här är ett alldeles underbart initiativ, om du håller med får du gärna klicka på gilla-knappen här under