Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Tummen upp för lastbilschauffören Urban som räddade småbarnspappan

Småbarnspappan Robert Gullström var ute och körde på en motorväg med sin sambo och dotter när bilen plötsligt fick punktering.

Ett livsfarligt uppdrag väntade – då Robert tvingades byta däck mindre än en meter från den intensiva trafiken på E18 mellan Västerås och Karlstad.

Men som tur var dök lastbilschauffören Urban Johansson upp.

Lastbilschauffören Urban Johansson såg hur de förbipasserande bilarna flög fram utan att sakta ned – och bestämde sig för att ingripa. 

Eftersom bilarna inte visade någon hänsyn så stannade han till bakom Robert Gullströms bil, satte på varningsblinkers och höll koll på trafiken medan småbarnspappan kunde byta sitt vänstra bakhjul i lugn och ro. 

–  Jag blev förbannad och kände att jag var tvungen att stanna för att skydda honom. Det var ett enkelt val, säger Urban Johansson till Aftonbladet

Urban visste att det kunde vara osäkert att stanna till med lastbilen mitt på en motorväg – men i det här läget tvekade han inte en sekund.

– Det är aldrig riktigt bra. Men här gällde det att skydda en småbarnspappa som försökte rädda sin familj. Då skiter man i vad lagen säger, säger Urban Johansson till Aftonbladet.

Efter händelsen bestämde sig småbarnspappan Robert för att skicka blommor och choklad som tack för hjälpen.

Han la också ut en bild på Instagram med texten: ”Tack snälla chaufför från #daloc som stannade bakom oss när vi fick punktering på E 18 på väg till Karlstad. Skönt att jag slapp riskera mitt liv vid däckbytet.”

Vi måste visa respekt för varandra i trafiken. Dela gärna vidare som en tankeställare till alla bilister där ute!