Tummen upp till äldreboendet som uppfyllde 93-årige Alfreds önskan om att få dricka en öl i solen.

Medarbetaren Gavin på Kärsdala vård- och omsorgsboende i Botkyrka kommun, söder om Stockholm, frågade 93-årige Alfred vad han ville göra. Svaret? Han ville ta en kall stor stark på en uteservering. Alfred fick sin önskan uppfylld och nu hyllas de underbara bilderna på sociala medier.

För ner till den lokala puben vid äldreboendet bar det av. Och i det vackra vårvädret fick 93-årige Alfred Luik, från Tulinge, avnjuta en kall öl tillsammans med Gavin som hjälper honom i vardagen (som fick nöja sig med en lättöl).

gavin1
Facebook

– Vi har alltid många aktiviteter som rullar runt. Trädgårdsarbete, kanske plantera blommor, gymnastik, bingo, och ganska traditionella grejer som är viktiga. Alfred är med på ganska mycket men det kanske inte riktigt är hans grej att sitta och plantera blommor, säger Hans Nygren, enhetschef på Kärsdala vård- och omsorgsboende, till Expressen.

Gavin jobbar på äldreboendet och visste naturligtvis om detta. Så han frågade helt sonika vad Alfred ville göra i det soliga vädret. Och Alfred fick sin önskan uppfylld. Livskvalité på ålderns höst som inte alltid är självklart. Nu hyllas också äldreboendet för den underbara gesten. Och bilderna på Facebook får tusentals att le med hela ansiktet.

gavin2
Facebook

Och även Alfred har fått ta del av hälsningarna.
– Ja, jag visade Facebook på en Ipad för honom, så att det blev i större format, och då sa han att det var så himla trevligt när vi gick till centrum i förra veckan, säger Hans Nygren till Expressen.

gavin3
Facebook

Dela gärna för att hylla detta äldreboendes syn på livskvalité på ålderns höst.