Tummen upp till den bakfulle mannen som räddar en äldre herres restaurang med sitt Facebook-inlägg

Vi vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Det är en klyscha som går att appliceras på alla människors liv. Oavsett vad kan vi aldrig veta vad som ligger framför oss; bra eller dåligt. Detta blev Colin Ross, minst sagt, starkt påmind om när han av en slump bestämde sig för att äta på Whitbie’s Fish & Chips i Alberta, Kanada.

Trots att han bott i närheten av restaurangen hade han aldrig ätit där, men denna dag var han bakfull och i behov av något som kunde hjälpa honom återvinna energi. Det var då han såg den lilla fish ‘n’ chips-restaurangen och bestämde sig för att gå in. Han möttes av en ren och fräsch lokal – och en äldre herre som inte haft en kund på evigheter.

Vad Colin inte visste var att beslutet att äta på restaurangen skulle förändra både hans och restaurangägaren John McMillians liv. När han ätit sin mat började han fundera över hur ett sådant trevligt, med så god mat, och en sådan trevlig ägare, inte kunde ha några kunder. Efter att han ätit upp bestämde han sig för att ta till Facebook för att ge John den uppskattning han förtjänade och förhoppningsvis locka dit lite fler kunder. Responsen på hans inlägg var överväldigande.

”Jag har bott på West Side i ett par år nu, men när jag kom uppför kullen såg jag från bilvägen Fish ‘n’ Chips skrivet på väggen. Jag tänkte att jag aldrig varit där förut, och då jag var lite bakfull tänkte jag att lite fish ‘n’ chips skulle göra mig lite piggare.

Jag öppnade dörren och där satt en 70-årig man helt själv i denna fina, rena restaurang, så jag frågade honom hur affärerna gick. Han svarade att han inte ens kunde ta ut lön, och det störde mig verkligen.”

”Så jag beställde Halibut Special för 23 kanadensiska dollar, och denna helt fantastiska, traditionellt brittiska fish ‘n’ chips var precis vad jag behövde.

Och ägaren var en guldklimp; en riktigt hyvens kille, så jag ber alla i Lethbridge att dela detta och åka och stötta denna hårt arbetande herre. Han förtjänar det.”

Bara två dagar efter hans inlägg hade den äldre herren mer kunder än någonsin. På bilden nedanför kan ni se hur köerna ringlar sig långa utanför den lilla restaurangen. Otroligt!

Tänk att Colins besök skulle förändra allt för Johns lilla restaurang. Ett Facebook-inlägg blir inte bättre än så. Stor tumme upp!