Tummen upp till främlingen med ett hjärta av guld som hjälper ensamstående pappan

Marcs fru var bara 28 år när hon fick veta att hon hade drabbats av cancer. Sjukdomen var obotlig – och några månader senare gick hon bort.

Kvar stod pappan Marc och parets två små barn, 4 och 7 år gamla. Vardagen förvandlades snart till en kamp, där den nyblivna änklingen försökte pussla ihop sitt lågavlönade jobb som väktare med att kunna betala alla räkningar, ha mat på bordet och ta hand om barnen. Vissa nätter var det så illa att familjen tvingades sova i bilen.

Snart bestämde sig pappan för att besöka en terapeut, där han berättade om familjens tuffa situation. Vad han inte visste var att varenda ord hördes ut i väntrummet – men det var också det bästa som kunde ha hänt…

För att få hjälp att ta sig igenom krisen hade Marc och hans två barn börjat gå hos en terapeut i amerikanska Minnesota.

Bildkälla: Youtube

En dag satt Holly Ruppert Lafferty i väntrummet hos terapeuten. Hon råkade höra allt som den ensamstående pappan Marc berättade – och bestämde sig genast för att något var tvunget att göras.

Bildkälla: Youtube

Holly vände sig till Facebook med ett långt inlägg där hon förklarade vad hon hade hört i väntrummet och hur hon ville göra vardagen lite enklare för den ensamstående pappan och hans barn.

Hon startade en insamling – där folk fick donera allt mellan himmel och jord som familjen kunde tänkas behöva.

Bildkälla: Youtube

Responsen var överväldigande. Snart började det strömma in donationer från generösa och vänliga medmänniskor som ville hjälpa Marc och hans familj.

– När jag kom hem den dagen låg det redan högar av donationer på min tröskel. De bara fortsatte komma, säger Holly till USA Today.

Bildkälla: Holly Ruppert Lafferty (Facebook)

Donationerna innehöll allt från kläder till leksaker och pengar – och de blev så många att Holly fick göra långa listor för att hålla räkningen på allt.

Bildkälla: Holly Ruppert Lafferty (Facebook)

Till slut var det dags att lämna över gåvorna, som täckte ett helt rum (!) hos terapeuten.

När familjen såg vad främlingarna hade åstadkommit tappade de hakan fullständigt – och Marc kunde inte mer än nog tacka Holly för allt hon hade gjort.

Bildkälla: Youtube

Här kan du se ett videoklipp om händelsen:

Holly har verkligen ett hjärta av guld – tänk vad mycket en vänlig gest kan betyda! Dela gärna vidare den hjärtevärmande historien till dina vänner.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna