Tummen upp till tonåringen som räddar flicka från att drunkna med hjältemodig insats

Ibland känns det som att allt händer av en anledning.

Tänk till exempel om Angus Pauley inte hade varit sen till skolan den där dagen 2014. Då hade han inte varit tvungen att bli skjutsad av sin mamma, då hade han inte sett något konstigt under en bro – och då hade han inte räddat livet på en 12-årig flicka.

Men som tur var så var Angus lite sen till skolan den där dagen.

Eftersom 17-årige Angus Pauley hade försovit sig fick alltså hans mamma skjutsa honom – och när de körde över en bro på vägen till skolan såg Angus något som fångade hans uppmärksamhet.

Bildkälla: Youtube

Tonåringen bad mamman att stanna till. Han hoppade ur bilen, sprang närmare – och såg hur en flicka kämpade mot det starkt strömmande vattnet under bron.

”Jag skrek ’är du okej?’ och hon skrek i princip tillbaka ’jag behöver min mamma’ och då insåg jag att något inte stod rätt till”, säger Angus till ONE News.

Bildkälla: Youtube

Det var översvämning i området och flickan, som försökt passera en gångbro, hade vatten upp till midjan. Plötsligt drogs hon iväg i strömmarna – och Angus insåg direkt att den 12-åriga flickan var i stor fara.

”Jag klädde av mig till kalsonger och strumpor och fortsatte jaga henne nerför floden”, säger han till ONE News

Bildkälla: Youtube

Läget blev allt mer allvarligt. Angus var osäker på att hoppa i eftersom han var ensam och riskerade att också dras iväg i floden – men snart fick han syn på en annan man, Jeremy McKenzie, som stod på land. 

Angus bad mannen att hålla ett öga på situationen innan han kastade sig ner i vattnet och simmade efter flickan. 

Bildkälla: Youtube

Som tur var kunde Angus få tag i henne innan det var för sent. Tillsammans med den andre mannen lyckades han se till att flickan hamnade i säkerhet – och tack vare den hjältemodiga insatsen fick historien ett lyckligt slut.

”Jag vill bara säga tack så mycket”, säger flickans pappa till ONE News.

För Angus var det en självklarhet. 

”Du tänker inte riktigt, dina instinkter kickar bara in”, säger han till Stuff.co.nz.

Här kan du se ett videoklipp om händelsen:

Vilken tur att Angus var sen till skolan den där dagen – annars hade han inte varit på plats och kunnat rädda flickans liv. Dela gärna vidare för att hylla Angus hjältemodiga insats!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna