Tusentals hånar hennes 4-åriga son. Nu svarar mamman mobbarna med ett brev som alla borde läsa.

Mamman skrev ett blogginlägg med en bild på sin 4-åriga son där han log in i kameran med ansiktet fullt av marshmallows och choklad. Det som hände sedan var mardrömslikt. Hon märkte hur en redigerad version av bilden började delas och gillas över hela nätet. Hennes son lider av en sällsynt sjukdom som påverkar hans utseende. Och någon hade – av någon outgrundlig anledning – jämställts hans ansikte med en mops. På mammans blogg och Facebook skriver hon nu till mobbarna. Läs hennes ord här nedanför.

”För exakt en vecka sedan tillbringade jag hela min lördagkväll med att bråka med någon om att ta bort bilden på min son från hans Facebooksida. Där hade den gillats av 5000 personer och delats av nästan 3000. Det var ingen lätt uppgift och krävdes 100, eller kanske närmare 1000 anmälningar. Efter ungefär 24 timmar hade Facebook tagit bort bilden. Succé!! Men då fann jag bilden på en annan sida, med över 1000 likes och delningar.

Mitt hjärta gick i bitar. Men vi kämpade på. Den bilden tog det dagar för Facebook att ta bort.

Bildkälla

jameson1

Jag skulle kunna sitta lugnt tillbakalutad och konstatera att det är sådan världen ser ut. Men, 1: Ni stal ett foto av min 4-åriga son. Skriv vad ni vill till era kompisar i kommentatorsfältet, men ta inte mitt foto och gör min son till åtlöje. 2: Jag fick höra av någon på Instagram att jag skulle ”slappna av”. Att bilden inte ens föreställde en verklig person. Att bilden var redigerad. Hmm… Nej, det där är definitivt en person.

Om ni nu ska skratta och dela den här bilden tycker jag att ni borde veta vad det är ni delar och skrattar åt.

Så, till alla er, låt mig presentera er för det barn som ni tycker ser så rolig ut. Han heter Jameson. Han finns på riktigt och föddes med Pfeiffers syndrom.

Bildkälla

jameson4

Pfeiffers syndrom är ett medfött missbildningssyndrom och karaktäriseras av att skallens sömmar har slutits för tidigt (kraniosynostos). Det bästa sättet jag kan förklara det på är att det är en genmutation på genen som berättar för vävnad och ben när de ska börja och sluta växa. Några har växt för mycket och några har växt för lite.

Följden av det blir att barn med Pfeiffers har olika sorters utseenden. För vissa syns det mitt i ansiktet och för andra syns andra avvikelser. Vissa barn har problem att andas och äta medan andra har problem med synen och hörseln. Det beror på.

Bildkälla

jameson6

Så till alla er därute som skrattar så mycket åt min son, tänk på att det här skulle kunna vara ert barn. Om detta en dag händer en av er som sitter och skrattar åt min son hoppas jag av hela mitt hjärta att ni ändrar på er och välkomnar det barnet med en kärleksfull famn.

Bildkälla

jameson2

Jag hoppas inte att jag låter negativ, om det verkar så ber jag om ursäkt, men jag är en väldigt beskyddande mamma. Jag lovar er att även om jag är förkrossad över att någon gjorde den där bilden, så är jag inte så naiv att jag tror inte att det inte finns människor därute som kommer vara elaka och mobba mitt barn. Men, jag kommer alltid göra vad jag kan för att uppmana människor att ha öppna sinnen och hjärtan för barn som Jameson.

Vad kan ni göra för att hjälpa mig? Om ni ser min sons ansikte där det inte borde vara, eller om ni ser den där bilden, skicka länken till mig. Snälla, dela inte bilden. Jag vet att när någonting väl ligger ute på nätet finns det där. Men oavsett, så vägrar jag sluta kämpa. Det är absurt för mig att det någonsin ska vara okej att förödmjuka barn och göra dem till åtlöje.”

Dela gärna den här mammans ord om sin son till alla mobbare därute. Tillsammans kan vi göra världen till en bättre och mer godhjärtad plats.
Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna