Tv-profilens känslosamma inlägg om bröstcancern hyllas av tusentals.

För tre år sedan drabbades programledaren Christine Meltzer av bröstcancer. Hon valde att hålla sjukdomen hemlig och jobbade på som vanligt så mycket hon orkade. Strax innan hon fick beskedet hade hon blivit ambassadör för Barncancerfonden.

Ett år efter beskedet valde hon att gå ut i Barncancerfondens tidning Barn och cancer och berätta om sin sjukdom.

– Att dra in mer pengar för att utrota den här jävla sjukdomen är ännu viktigare för mig nu. Fuck cancer, berättade hon då för tidningen.

Inför kvällens Barncancergala skrev tv-profilen ett inlägg på Instagram, som nu hyllas av tusentals.

Så här skrev hon i inlägget:
För 3 år sedan fick jag reda på att jag hade bröstcancer. Jag var såå rädd, å grät precis varenda dag. Så rädd för att allt var slut, så rädd för att behöva lämna min familj å vänner, min man å mina barn. Så rädd för att inte få vara med.

Å att tänka på att barn å deras familjer ska behöva uppleva den rädslan gör att mina tårar trillar ännu mer. Men jag vet också att ända sättet att stoppa denna jävliga sjukdom, det är forskning å mediciner. Å jag vet att det kan göra skillnad. Vi måste hjälpas åt så att alla barn får rätt till att leva. Tack fina du för att du läste å kom ihåg att just du kan hjälpa. Vi ses ikväll på kanal 5 kl 20.00, barncancergalan ❤️ Pussar å kramar från mig, som fortfarande är här på jorden å jag hoppas att jag får stanna en stund till.

För 3 år sedan fick jag reda på att jag hade bröstcancer. Jag var såå rädd, å grät precis varenda dag. Så rädd för att allt var slut, så rädd för att behöva lämna min familj å vänner, min man å mina barn. Så rädd för att inte få vara med. Å att tänka på att barn å deras familjer ska behöva uppleva den rädslan gör att mina tårar trillar ännu mer. Men jag vet också att ända sättet att stoppa denna jävliga sjukdom, det är forskning å mediciner. Å jag vet att det kan göra skillnad. Vi måste hjälpas åt så att alla barn får rätt till att leva❤️ Tack fina du för att du läste å kom ihåg att just du kan hjälpa. Vi ses ikväll på kanal 5 kl 20.00, barncancergalan ❤️ Pussar å kramar från mig, som fortfarande är här på jorden å jag hoppas att jag får stanna en stund till??❤️ #barncancergalan

Ett foto publicerat av @christinemeltzer Sep 28, 2015 kl. 1:10 PDT

Jag tycker att Christine, och alla andra som kämpar eller har kämpat mot cancer är riktiga hjältar. Jag hoppas att vi kan utrota denna fruktansvärda sjukdom en dag!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna