Tvåbarnsmamman och hälsoprofilen Terese är döende i cancer – valt att sövas sista tiden i livet

Tvåbarnsmamman och hälsoinfluencern Terese Alvén drabbades av en aggressiv form av äggstockscancer.

I lördags, fyra dagar efter att hon fyllt 37, beslutade hon sig för att vara sövd sin sista tid i livet.

Natten till tisdag tog hon sitt sista andetag, rapporterar Aftonbladet.

Genom sina böcker, sin blogg och sitt konto på Instagram har 37-åriga Terese Alvén inspirerat människor att leva ett hälsosamt liv i rörelse.

Komplikationer efter operation

I sommar väntade hon och maken Glenn sitt tredje barn, men bara några veckor in i graviditeten förändrades allt.

Terese hade fått en cysta som växt sig stor på hennes högra äggstock. Läkarna opererade bort cystan, men i vecka 20 uppstod det komplikationer och paret valde att avbryta graviditeten.

– Det var väldigt tufft, men vi tog oss igenom det, säger maken Glenn Boström till Expressen.

Det visade sig att cystan var vad som kallas en borderlinetumör, en sorts cellförändring som inte är cancer och varken elak- eller godartad.

Fick äggstockscancer

I mars fick Terese återigen ont i magen. En funktionell cysta upptäcktes på vänster äggstock, men trots att läkarna konstaterade den som ofarlig höll smärtan i sig.

I slutet av april lades Terese in på Danderyds sjukhus i Stockholm och blev diagnostiserad med en ovanlig och aggressiv form av äggstockscancer, där upphovet var cystan som opererades bort i vintras.

Sedan dess har Terese legat kvar på sjukhuset. Via sin blogg och Instagram-konto, med över 10 000 följare, har Terese inspirerat människor till ett liv i rörelse. De senaste veckorna har både maken Glenn och hennes vän Jane Haglund hjälpt till att uppdatera hennes blogg.

Dessutom har en insamling till Cancerfonden startats i Terese namn.

Sövd sin sista tid i livet

Terese 37:e födelsedag blir hennes sista. Cancern har spridit sig och hon har både svårt att hålla sig vaken och är svag.

I lördags beslutade hon, i rådslag med läkaren, att vara sövd sin sista tid i livet och Terese har tagit farväl av vänner och familj.

– Jag lovade henne att jag ska ta hand om barnen, att jag ska finnas för barnen, att jag ska säkerställa att de alltid minns mamma, säger Glenn till Expressen.

Läkarna visste då inte hur lång tid hon hade kvar att leva. Men på tisdagen kom beskedet att hon somnat in.

– Även om utgången har varit väntad och Terese har valt att förbereda sig på det värsta så dämpar inte det smärtan man känner när det väl händer, säger maken Glenn Boström till Aftonbladet.

”Hon ska finnas med i deras liv”

Maken Glenn och barnen Charles, 8, och Tilde, 6 har varit med henne dygnet runt. Och trots att barnen fortfarande är unga förstår dem vad som sker med sin mamma.

Den sista tiden tillsammans ville Terese spendera med att prata om alla de fina minnen familjen har haft tillsammans, snarare än hennes mående och det som sker just nu.

– Vi pratade om de fina minnen vi har. Jag lovade henne att jag ska ta hand om barnen, att jag ska finnas för barnen, att jag ska säkerställa att de alltid ska minnas mamma. Hon ska finnas med i deras liv, även om hon inte kommer vara här fysiskt, sa Glenn Boström tidigare till Expressen.