Tvåbarnsmamman poserar glatt framför kameran – men under bordet syns beviset på tragedin

Det har gått 5 år sedan tragedin inträffade, en fasansfull dag i mars 2012 som Stephanie Decker från Henryville, USA aldrig kommer att glömma.

Hon hade precis kommit hem till sina två barn, Dominic och Reese. Det började blåsa upp till storm och ovädret blev bara värre och värre. Stephanie var tacksam över att de befann sig inomhus och inte ute i den fasansfulla stormen.

Facebook/StephanieDecker

Men ovädret blev snabbt värre, det var ingen vanlig storm det här, det var en tornado som färdades genom staden men en hastighet på över 280 km/h.

Hela huset skakade och Stephanies man hörde av sig och sa att hon och barnen snabbt måste ner i källaren för att ta skydd.

Hon tog med sig barnen, då åtta och fem år gamla, ner i källaren och lindade in dem i filtar.

Facebook/StephanieDecker

Det lät som att huset blev överkört av ett tåg berättar Reese för People, och Stephanie lade sig över barnen för att agera som en mänsklig sköld.

Hennes val att rädda sig själv eller barnen var enkelt.

Hon kommer ihåg det som det var igår när den stora stålbalken som höll ihop husgrunden rasade mot henne och krossade båda hennes ben.

Men det var inte över än, ännu en tornado slet sig igenom Stephanies hus, trots att hon satt fast och hennes ben var krossade lyckades hon fullproppad av adrenalin likt en superhjälte flytta sin överkropp för att skydda sin dotter, från nästa ras.

Facebook/StephanieDecker

Det resulterade i sju brutna revben och en punkterad lunga, men dottern Reese klarade sig oskadd.

Stephanie hade hållit kontakt med sin man via sms, men när han efter att ha skickat fyra meddelanden utan att få svar började han misstänka att någonting inte stod rätt till.

Medan hon låg där allvarligt skadad bestämde hon sig för att hon ville göra någonting meningsfullt med sitt liv, om hon klarade sig med livet i behåll.

När stormen lagt sig kunde Dominic och Reese springa för att hämta hjälp åt sin mamma. Hon förlorade båda sina ben men överlevde. Vägen tillbaka var lång men Stephanie kämpade på och fick två supermoderna benproteser.

Facebook/StephanieDecker

Ett år efter olyckan grundade hon Stephanie Decker Foundation, en stiftelse låter barn som förlorat ben eller armar åka på sportläget, hittills har hon hjälpt 250 barn. Dessutom reser hon land och rike runt för att motivera andra.

Familjen byggde aldrig upp sitt raserade hus utan valde att flytta att flytta 15 minuter bort till Sellersburg, Indiana.

Stephanie har aldrig ångrat sitt val för ens en sekund, tvärtom, hon hade till och med offrat båda sina armar om det hade krävts.

Hon ser inga hinder i sitt liv utan ben, bara möjligheter. Här kan du se en intervju gjord med Stephanie kort efter olyckan.

Dela om du också tycker att Stephanie är en riktig hjälte och förebild!