Tvärvändningen: Nu får brevbäraren Tommy tillbaka sitt jobb

Tommy har varit brevbärare i 40 långa år. Han kan inte köra bil på grund av sin epilepsi, men har ändå kunnat leverera posten utan problem genom att ta cykeln.

I förra veckan fick Tommy sparken för att han saknade körkort – men efter den massiva kritiken tvärvänder nu Postnord och ger tillbaka jobbet till Tommy.

Vi har tidigare berättat om den 58-årige brevbäraren Tommy Hinders, som varje dag under de senaste 30 åren har tagit en daglig cykeltur för att leverera morgontidningen i trakterna runt Mora.

Eftersom Tommy har epilepsi kan han inte köra bil – och just bristen på körkort var anledningen till att han, med två år kvar till pensionen han utlovats vid 60 års ålder, nyligen fick sparken från sitt jobb på Postnord.

– Eftersom jag har epilepsi får jag inte ha körkort utan har cyklat i stället. Det har ju funkat bra i alla år. De kallar det arbetsbrist på grund av kompetensbrist, men de har ju haft 30 år på sig att upptäcka att jag i så fall inte har kompetens nog, sa Tommy då till Aftonbladet.

Men nu har arbetsgivaren alltså kommit på andra tankar. I dag står det nämligen klart att Tommy trots allt får stanna på jobbet.

– Jag vet inte om jag har landat än. Det är svårt att fatta, säger Tommy Hinders till Aftonbladet.

Tommy vill inte gå in på hur uppgörelsen som nåddes mellan honom, facket och arbetsgivaren ser ut – men konstaterar att han kommer fortsätta sitt jobb med sin vanliga lön till dess att han går i pension 2018.

– Jag ska fortsätta vara brevbärare, det blir inte med cykel men det löste sig ändå, säger Tommy Hinders till Aftonbladet.

Det här beslutet var inte mer än rätt om du frågar mig. Dela gärna vidare om du också vill stötta Tommy och tycker det var rätt att han fick fortsätta jobba!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna