Tvillingarna föddes 2015 och 2016. Nu berör deras unika födsel tusentals.

Att få tvillingar är inget ovanligt. Men att få tvillingar som är födda två olika år – det händer inte så ofta. Men det var just det som hände Erika och Günther Eckhard från Danmark.

Erika och Günther Eckhard kom till sjukhuset i Esbjerg i Danmark. Erika var gravid med tvillingar, men förlossningen skulle bli mycket annorlunda från vad föräldrarna hade föreställt sig.

Storebrodern Silas föddes klockan 23.59 på nyårsafton 2015. Lillasystern Annabelle föddes klockan 00.01 på nyårsdagen 2016. Två minuter och ett helt år skiljer alltså tvillingarna åt.
– Vi är otroligt glada. Det är inte så vanligt att tvillingar föds på var sin sida av årsskiftet, säger pappa Günther Eckhard till danska TV SYD.

Tvillingarna föddes med akut kejsarsnitt och mår efter omständigheterna bra.
– Barnen kämpar lite med syret, så de får värme och syre i en kuvös. För övrigt mår barnen och min fru bra. Vi har fått fantastisk behandling här på sjukhuset, säger Günther Eckhard.

Föräldrarna trodde inte alls att tvillingarna skulle födas olika år.
– Vi hade inte räknat med det. Men framöver ska vi ha ha födelsedagsfest prick klockan 00 på nyårsafton, säger pappa Günther, enligt TV SYD.

Jag önskar familjen Eckhard all lycka till i framtiden!

Tvillingefødsler er helt normale. Men det sker ikke tit, at tvillinger bliver født i hvert sit år. Men det skete nytå…

Posted by TV SYD on Friday, January 1, 2016

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna