Tvillingarna föddes sammanvuxna. 10 år senare värmer deras mirakel tusentals hjärtan.

När Jesse och Amy Carlsen välkomnade sina två flickor till världen var de överlyckliga. Men de visste också att tvillingtjejerna, Isabelle och Abby, skulle födas sammanvuxna. Enäggstvillingarna satt ihop från bröstet ned till magen. Isabelles hjärta låg djupt inbäddat i Abby’s bröst och flickornas delade även flera andra organ. Föräldrarna var tvungna att ta tufft och svårt beslut: Skulle de låta läkarna göra ett kirurgiskt ingrepp för att försöka separera flickorna? Isabelle och Abby tillbringade sina första sex månader på sjukhuset och sedan beslutade föräldrarna tillsammans med läkarna att de skulle försöka med en operation. Det hela skulle ske på ansedda Mayo Clinic och för att separera tjejerna krävdes en 12 timmars lång operation, med 17 kirurger inblandade. Lyckligtvis gick allt bra och efter en nervös och lång väntan var tvillingflickorna redo att åka hem med familjen, bara 2 veckor efter den svåra operationen. Läkarna kallade det hela ett mirakel.    

Det var 10 år sedan. Idag minns inte ens Isabelle och Abby att de föddes sammanvuxna, även om deras sätt att prata vittnar om något annat – systrarna är fortfarande oskiljaktiga.

”I köpcentret gillar vi att gå hand i hand. Det är lite konstigt”, berättar Isabelle och Abby för CBS.

Håll med om att det är underbart att se dessa mirakeltvillingar må så här bra, 10 år senare. Inte bara det att de överlevde den svåra operationen, det är underbart att se hur bra de mår idag. Båda är friska, glada och duktiga i skolan.

Gilla gärna om du vill önska Abby och Isabelle lycka till i framtiden!