Bebisen skulle dö – men när sköterskan lägger tvillingen bredvid för att ta farväl sker ett mirakel

Det är fascinerande hur mycket vi påverkas av en persons närvaro, för visst kan man känna sig lugn och trygg bara av att få vara nära en person? Att detta skulle kunna rädda ett liv är dock svårt att tro, men den här händelsen bevisar hur stark kraften är mellan speciella band.

En sköterska kom att skriva historia när hon gick emot reglerna och la en frisk bebis intill dess döende tvilling på sjukhuset. Hennes handling kom nämligen att rädda livet på den lilla flickan.

För cirka 20 år sedan separerade man tvillingbebisar som skulle vårdas då man tänkte att de var för sköra för att ligga bredvid varandra. Men en sköterska kom att ändra på det när hon gjorde något som ingen annan hade vågat vid den tidpunkten.

Paul Jacksons tvillingdöttrar föddes tolv veckor för tidigt, och även om läger var stabilt just då så sa läkarna att situationen snabbt kunde förändras. Det gjorde det.

 

Ena bebisen fick svårt att andas

Tre veckor efter födseln fick den ena flickan, Brielle, svårt att andas. Hennes puls sjönk, och till slut kunde man se att hon blev blå. Läget var kritiskt, och läkarna räknade med att Brielle skulle dö.

Sjuksköterskan Gayle Kasparian var dock inte redo att ge upp. Hon provade därför något som ännu inte testats i USA vid den tidpunkten. Hon la den friska bebisen – Kyrie, intill den sjuka flickan, och resultatet kom att chocka en hel värld.

 

La sin arm om tvillingsystern

Kyrie la sin lilla arm runt sin sjuka syster, och snabbt började Brielles tillstånd att stabiliseras. Se de fantastiska bilderna i inslaget nedan:

 

Tänk att om en sköterska inte testat det här så hade den ena flickan inte levt idag. Vi måste våga testa och tro på det otänkbara.

Det här gör mig så varm i hjärtat och dessutom hoppfull. Dela gärna denna fina berättelse med andra för att ge dem hopp om  att mirakel faktiskt kan ske.