Ukrainas president hyllar Hollywoodparet – efter deras enorma insamling: ”Inspiration för världen”

Hollywoodstjärnparet Mila Kunis och Ashton Kutcher har samlat in mer än 30 miljoner dollar till Ukraina. Nu hyllar Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj personligen.

Den ukrainskfödda Hollywoodstjärnan Mila Kunis och hennes partner, skådespelaren Ashton Kutcher, lanserade en insamling för ukrainare i början av mars.

De har nu samlat in mer än 35 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 331 miljoner svenska kronor.

Mila Kunis
Mila Kunis – Foto: Shutterstock

– I dag är jag en stolt ukrainare. Jag föddes i Chernivtsi i Ukraina 1983. Men sedan flyttade min familj till USA 1991. Ukrainare är ett stolt och modigt folk i nöd som förtjänar vår hjälp, skriver Kunis på en insamlingssida som upprättats av paret.

– Denna omotiverade attack mot Ukraina och mänskligheten är förkrossande och ukrainarna behöver vår hjälp. Vår familj startar den här insamlingen för att ge omedelbar hjälp och vi kommer att svara upp själva med donationer på 3 miljoner dollar.

Volodymyr Zelenskyj
KIEV 2019-12-04 Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Foto: Filip Norman / TT

President Zelenskyj ringde och tackade personligen

Insamlingen via skådespelarparet visade sig vara en stor framgång. På bara några veckor har de samlat in mer än 35 miljoner dollar, drygt 331 miljoner svenska kronor.

Av denna anledning ringde Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj själv ett videosamtal till paret och delade senare ett tackmeddelande på sitt personliga Twitter-konto.

– Ashton Kutcher och Mila Kunis tog kommando för att stödja vår sorg. De har redan samlat in 35 miljoner dollar som skickas till Flexport och Airbnb för att stödja ukrainska flyktingar. Jag är tacksam för deras stöd. Deras beslutsamhet har varit imponerande. De är en inspiration för världen, skriver president Zelenskyi.

I samband med sitt meddelande delade han en bild på ett videosamtal med Kutcher och Kunis.

Även om parets ursprungliga insamlingsmål redan har mer än överträffats, planerar de att fortsätta välgörenhetsorganisationen. I ett inlägg på Instagram hyllar de alla som donerat pengar.

https://www.instagram.com/tv/CbOJlKcPyLK/?utm_source=ig_embed

– Vi är enormt tacksamma för stödet. Även om detta är långt ifrån att lösa problemet, ger vår gemensamma ansträngning en mjukare landning för många människor när flyr mot osäkra framtid, skrev Kunis i inlägget.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);