Ulrikas dotter med autism fick utbrott på Ikea – nu hyllar hon personalens fina agerande

Ulrika Jensen var med sina två döttrar på Ikea för att äta middag.

Då fick hennes äldsta dotter, som har autism, ett utbrott.

Men då fick familjen hjälp av Ikea-personalen – och nu hyllar hon deras agerande.

– Någon såg min dotters och familjens behov och brydde sig. Änglar finns!

Det var i fredags som Ulrika befann sig på Ikea i Helsingborg med sina två döttrar. Den yngsta fyllde sex år och de stannade till för att äta middag.

I kön på restaurangen fick döttrarna varsin tårtbit för att fira den ena dotterns födelsedag. Den äldsta dottern, snart åtta år, har autism.

– I kön så började de peta på varandras tårtor, och då sjönk min äldsta dotters tårta ihop. Hon blev jätteupprörd för det, och ville ha en ny. Men då sa jag att hon fick äta den eftersom hon hade pillat på den, säger Ulrika Jensen till Expressen.

Då fick äldsta dottern ett utbrott och började skrika, slå och sparka Ulrika. Hon försökte att lugna ner dottern, men insåg att hon blev tvungen att ta med sig dottern mot toaletterna, och fick lämna all mat och den yngsta dottern.

– Hon skrek och slog och sparkade mig och ville inte lugna sig. Jag kunde inte lämna henne men hade ju lämnat mitt andra barn i kön till kassan. Så jag haffade en som jobbade på IKEA och bad om hjälp! Jag bröt samtidigt ihop och grät för att situationen var så jobbig och jag kände mig som världens sämsta mamma, skriver Ulrika på Facebook.

Då fick hon direkt hjälp av två kvinnor i Ikeas personal. Den ena medarbetaren hämtade direkt den yngre dottern och tog med henne till leklandet. Det andra såg till att Ulrika och äldre dottern kunde komma in amningsrummet så de fick lugn och ro.

När dottern hade lugnat ner sig och Ulrika kom ut till restaurangen igen hade Ikeapersonalen ordnat alldeles ny mat till familjen och exakt samma mat de hade tagit tidigare.

De hade också tagit fram tre nya och perfekta tårtbitar till familjen.

– När hon kom tillbaka tackade jag henne jättemycket och gav henne en kram. Jag tror inte att hon förstod vad hon gjorde för oss, hur mycket det betydde. Det här var ingenting hon behövde göra, det ingick ju inte i hennes arbetsuppgifter, säger Ulrika Jensen till Expressen.

Ulrika skrev ett inlägg om hela händelsen på Facebook, där hon hyllar personalens agerande. Inlägget har i skrivande stund fått över 8000 delningar och like:ats av över 50 000 människor. 

– Någon såg min dotters och familjens behov och brydde sig. Änglar finns!, skriver Ulrika. 

Så bra agerande av Ikeas personal, dela gärna om du håller med! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna