Underbart! Nu har Dannes nya pool börjat byggas.

Newsner har tidigare berättat om autistiske Danielle, eller Danne som han kallas, som fick sin pool sönderskuren i början av förra veckan.

Poolen hjälpte Danne väldigt mycket att klara av vardagen med sitt handikapp. Det var där han kunde finna lugn och känna sig trygg. Men för andra året i rad hade någon ligist varit framme och skurit sönder poolen och hotat att förstöra hela sommaren för Danne.

Sedan dess har mängder med människor slutit upp bakom Danne. Över 80 000 kronor har samlats in och det är bra mycket mer än vad som krävs för att byta ut poolduken.

Nu är bygget av poolen igång.

Tusentals människor över hela Sverige engagerade sig i Dannes sorg över att några ligister skurit sönder hans pool – för andra året i rad. Det var då som Fredrik Hallstensson, ordförande för Göran Melins insamlingsstiftelse, fram och startade en insamling. En insamling som nu kommer ordna så att Danne återigen får bada hemma på gården.

I går startade bygget av poolen och människor från Ånge, Ljustorp och Sundsvall åkte långväga för att hjälpa till vid bygget i Essvik. Ett arbete som man gör helt gratis.

– Jag är ödmjuk och rörd över det här. Nu ska vi, på sommarens kanske varmaste dag äntligen få komma igång och bygga den här poolen, säger Fredrik Hallstensson till ST.

Insamlingen som han var med och drog igång för Dannes skulle har nu inbringat hisnande 82 540 kronor. Men tack vare att så många ställer upp ideellt och sponsorer har gått kommer knappt hälften gå åt. Sponsorerna är bland annat ett poolföretag som har skickat en pool i stålplåt. Det skriver ST.

Familjen har bestämt att pengar som blir över ska bidra till ännu mer lycka för sjuka och funktionshindrade barn.

– Familjen ville att de pengar som blir över ska stanna i stiftelsen så att de kan komma till glädje för sjuka och funktionshindrade barn, säger Fredrik Hallstensson till ST.

 

Fantastiskt med människor som offrar både tid och pengar för att hjälpa andra!

Publicerat av Sundsvalls Tidning – ST.nu den 20 juli 2016

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna