Undersköterskan Maries brev: ”Jag vårdar din förälder – så varför skäller du ut mig?”

Som undersköterska har Marie Lagerström ett av de viktigaste jobben – att ta hand om våra äldre.

Marie går till jobbet varje dag med glädje.

Men jobbet är samtidigt krävande. Speciellt som anhöriga kan ge henne nedlåtande kommentarer och till och med skälla ut henne.

Detta trots att hon gör sitt bästa för att ta hand om deras föräldrar.

Nu har Marie skrivit ett öppet brev till de anhöriga. 

I det öppna brevet som publicerades Kommunalarbetaren skriver Marie om känslorna. 

– För mig handlar jobbet som undersköterska om omsorg, välbefinnande, glädje och livslust. Att få se in i en gammal människas ögon, att få hålla en gammal hand i sin och att få torka tårar och trösta. I går morse frågade jag en boende: ”God morgon, Sven, har du sovit gott?” och fick till svar ”Ja, och vet du varför? Det är för att du frågade, skriver hon i brevet i Kommunalarbetaren

Men jobbigt är samtidigt kämpigt. Varje dag kämpar Marie med att de äldre ska ha det bra. Den senaste tiden har hon dock börjat tänka mer och mer på att hon får utskällning av anhöriga. Att hon får nedlåtande kommentarer.

– Jag vet att jag gör allt för din gamla förälder och att hen inte lider någon nöd, men hur ska jag bete mig för att tillfredsställa dig? Du har alltid något att klaga på. De anhöriga säger saker som: ”Det är så smutsigt hos pappa, städar ni aldrig?” Att vi har varit där för en timme sedan och städat syns inte. Pappa har redan hunnit ”smutsa ner” och har hällt ut saft på golvet.

– Jag ber dig att försöka tänka på allt jag verkligen gör för din älskade förälder, i stället för att påpeka det jag inte gör. ”

Jag kan förstår Marie, att kämpa hela dagarna för att de äldre ska ha det bra, och sedan få en utskällning, kan inte vara roligt. Dela gärna med dina vänner på Facebook, så fler kan läsa Maries viktiga brev! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna