Ung mamma dör av märklig utslag – nu vill föräldrarna varna andra för dödliga sjukdomen

Det gick bra för 24-åriga Cassandra Campbell. Hon var lycklig, nyblien mamma och hade precis öppnat en tatuerarsalong tillsammans med sin pappa. 

Cassandra njöt av livet och såg fram emot att bygga upp sitt företag och se sitt barn växa upp. 

I samma veva besökte Cassandra sin läkare för att kolla upp ett insektsbett. Hon skickades hem några recept på antibiotika. 

Efter att ha tagit medicinen hemma började Cassandra uppleva influensaliknande symtom, tillsammans med en klåda som spred sig snabbt över hela hennes kropp.

Cassandra åkte tillbaka sjuket flera gånger, men skickades hem varje gång.

En kväll fick hennes mamma ett otäckt samtal från Cassandra. Mamman förstod att det var allvar och Cassandra fördes till akuten med en gång.

© Fox17 News

Cassandras utslag hade förvärrats, hela huden var täckt av smärtsamma och spruckna blåsor. Hon hade svullna ögon och kunde inte längre gå.

Läkarna behandlade henne som de gör med brännskadade patienter och det tog flera dagar innan någon kunde räkna ut orsaken till hennes fruktansvärda symtom.

Cassandra diagnosticerades till slut med Stevens–Johnsons syndrom, ett sällsynt sjukdomstillstånd som närmast kan liknas med en extremt kraftig allergisk reaktion.

© Fox17 News

Utlösande orsak kan vara vissa läkemedel som pencilin eller Bactrim.

I Cassandras fall hade hon ätit antibiotika, men experterna vet inte exakt vilken substans i medicinen som sätter igång sjukdomsförloppet. 

Vad de trodde var några enkla utslag visade sig vara en dödlig sjukdom som tog Cassandra liv – när hennes barn bara var 3 veckor gamla.

mamma1
© Fox17 News

Nu vill Cassandras familj dela sin historia för att öka medvetenheten kring sjukdomen. Sjukdomen drabbar ett 30-tal svenskar varje år, skriver Dagens Medicin

Om läkemedlet är orsaken så uppkommer reaktionen under de två första veckorna av behandlingen.

Viktigaste behandlingen mot Stevens-Johnsons syndrom, är att snarast upphöra med det eventuellt utlösande läkemedlet. 

Se nyhetsinslag här under:

Dela gärna vidare denna information med dina vänner på Facebook. Tillsammans kan vi försöka hjälpa till att sprida kunskap om denna sällsynta och dödliga sjukdom. Kan det bara rädda ett liv i framtiden är det värt det.