Mammans viktiga uppmaning visar varför vi borde lägga ifrån oss mobilen

I november 2015 gjorde den unga mamma från Kalifornien något enkelt men mycket gripande.

Brandie Wood, mamma till tvillingpojkarna Blaine och Rylie, beslutade att genomföra ett litet experiment hemma i sitt eget hem – och hon avslöjade en sorglig men pricksäker sanning om hur tekniken tagit över många familjeliv.

Brandie, som själv brukade lägga upp bilder på henne och pojkarna på Facebook, delade med sig av sitt experiment på Facebook och hennes inlägg spreds som en löpeld.

”Idag gjorde jag ett test, jag bara tittade på när mina pojkar lekte”, skriver hon.

”När jag satt tyst i ett hörn av rummet räknade jag hur många gånger de tittade på mig av olika skäl: för att se om jag såg deras häftiga rörelser, för att söka godkännande eller för att se om det var något jag ogillade. Hela tiden tittade de efter sin mammas reaktion”.

Scrolla ner se vad Brandie upptäckte när hon tittade på räknekortet…

Titta i mobilen
Wikipedia Commons

Med så enkel tillgång till alla typer av ny teknik, har barn och ungdomar blivit så uppslukad av sina prylar att de ofta tappar fokus på mer viktiga aspekter av livet och lärandet.

Men även föräldrar kan bli beroende av sina telefoner och datorer.

Facebook/BrandieWood

För ett par år sedan testade Brandie Wood från Kalifornien ett enkelt experiment där hemma. Sedan hon skrev om det ögonöppnande resultatet på Facebook.

Hon skrev:

Idag gjorde jag ett experiment, jag såg mina pojkar leka. ”När jag satt tyst i ett hörn av rummet räknade jag hur många gånger de tittade på mig av olika skäl: för att se om jag såg deras häftiga rörelser, för att söka godkännande eller för att se om det var något jag ogillade.  Hela tiden tittade de efter sin mammas reaktion”. 

Facebook/BrandieWood

Jag kunde inte låta bli att undra; om jag hållit på med telefonen eller stirrat in i datorn – vilket budskap skulle jag har sänt?

Facebook/BrandieWood

28 gånger skulle mina änglar ha undrat om internet och telefonen var viktigare än dem. 28 gånger skulle mina pojkar inte ha fått den uppmärksamhet de flesta vuxna söker efter.

Facebook/BrandieWood

28 gånger skulle mina största kärlekar ha ifrågasatt om de var helt ensamma. 28 gånger mina barn skulle ha varit säkra på att telefonen och skärmen är vad som verkligen betyder något.

Facebook/Brandie Wood

I en värld där vi blir accepterade och dömda utifrån hur människor uppfattar oss, och inte utifrån vad vi verkligen är, i en värld där ditt värde hänger på hur många följare eller likes du får vi, i en värld där kvalitetstid med nära och kära ersätts genom isolering och textmeddelanden från det andra rummet, då ber dig jag att tänka om. 

Facebook/Brandie Wood

Vänligen lägg ifrån dig din teknik och tillbringa lite mer tid med din familj och nära och kära.

Nästa generation av barn räknar med att vi ska lära dem att bli vuxna, så se till att inte vara alltför upptagen på sociala medier, du vet aldrig vem som tittar och vilket budskap du sänder. 

Brandies kraftfulla budskap har delat mer än 70 000 gånger.

Facebook/Brandie Wood

Denna smarta mamma säger att hon är glad över att hennes budskap rört så många människor, från när och fjärran.

Facebook/Brandie Wood

”Vi människor har faktiskt makt att påverka”, säger Brandie. 

Facebook/Brandie Wood

”Bara att vara medveten om detta tror jag hjälper enormt”, berättar Brandie för The Huffington Post.

Pixabay

”Jag är skyldig till att titta i telefonen för mycket, men denna händelse har fått mig att bli mer ödmjuk och medveten kring detta”, säger Brandie.

Brandie budskap fungerar som en kraftfull påminnelse om att lägga ner telefonen och tillbringa mer tid med dem du älskar. 

Om du också tycker att fler borde bli bättre på detta – DELA GÄRNA VIDARE!