Ung tvåbarnsmamma dör efter läkarnas miss – trodde det var hormonella problem

Det började med att blödningarna blev många och långa. Trots det ville inte läkarna lyssna på Josephine Suffolk och kallade hennes problem hormonella.

När det tragiska sjukdomsbeskedet kom var det redan för sent för tvåbarnsmamman. Nu har hon somnat in.

När man beger sig till läkare är det en självklarhet att man som patient ska bli betrodd och lyssnad på. Men det var allt annat än vad Josephine Suffolk fick vara med om när hon uppsökte sjukvård.

Josephine hade klagat i månader på onormala blödningar men läkarnas dom var hård.

De trodde att blödningarna berodde på att hon hade fått barn åtta månader innan och att det är helt normalt att blödningar kan vara så, skriver The Mirror.

Men 29-åriga Josephine visste att någonting inte stod rätt till.

Tvåbarnsmamman Josephine visste att något inte stod rätt till. Foto: Facebook

Läkarnas besked efter missen

Nio månader efter sitt första läkarbesök kom beskedet.

– Jag åkte och träffade specialisten. Jag lade mig ner på sängen för min scanning. Läkaren sa bara ”herregud”, har hon tidigare sagt till tidningen.

Josephine hade fått livmoderhalscancer.

Men det var redan för sent.

Ville sprida vidare sin historia till andra

Cancern hade redan hunnit sprida sig överallt i hennes kropp.

– Hon sa bara rakt ut ”Josey, du har cancer”. Jag var helt i chock, har hon tidigare sagt.

Den enda utvägen blev då cellgifter då Josephine fick veta att tumören i hennes kropp var alldeles för stor för att kunna opereras bort.

Då ville hon sprida vidare sin upplevelse till andra som kunde tänkas vara i samma situation. Då berättade hon också om sin stora besvikelse för sjukvården.

– Tumören hade bara växt och växt utan att någon gjorde något. Jag känner att jag har blivit sviken av vården. Det måste finnas massa andra kvinnor där ute med cancer. Jag var frisk och det är det som är så läskigt. Jag vill göra människor medvetna om det här, berättade hon.

När läkarna gjorde upptäckten var det redan för sent. Foto: Facebook

Samlade in pengar för en sista resa med barnen

När Josephine fick veta att hon var sjuk bad hon folk donera pengar för att hon skulle kunna åka på en sista semester ihop med sina två söner Leighton, 5, och George, 2, medan hon var frisk nog.

Men det blev aldrig verklighet. I maj i år somnade 29-åriga tvåbarnsmamman Josephine Suffolk in på sjukhuset Pilgrims Hospice i Ashford, i Storbritannien.

Vila i frid Josephine, vi tänker på dig och din familj! Skicka ett hjärta för att skicka styrkekramar till familjen!