Unga mamman ångrar att hon ammade sin son – nu berättar hon varför

Många menar att starka band knyts mellan en mor och bebis vid amning, och att det därför är en viktig process. Men amning är inte en självklarhet för alla, vissa kan må väldigt dåligt av att amma och vill därför gärna hitta andra lösningar. 

Unga mamman Maddi Wright ammade sin lilla son, men ångrar att hon gjorde det, nu går hon ut med ett offentligt uttalande om varför. 

28-årige Maddi Wright från Australien kände hur hennes kropp bröts ner när hon ammade sin son. Hon mådde inte bra, men fortsatte att amma för att hon kände att hon borde. I efterhand känner hon att hon ångrar det, och vill stötta andra mammor som mår dåligt av amning. Därför har hon publicerat följande förklarande text på Instagram:

 

Mum’s cuddles are the best medicine.

Ett inlägg delat av Maddi & Lloyd (@maddi_and_lloyd) Feb 18, 2017 kl. 10:00 PST

”Jag skulle önska jag aldrig ammade min bebis.

Det är ett starkt påstående men det här är varför jag skriver det… Tre veckor efter att ha slutat med att amma min fyra månader gamla son, så är jag en helt annan person. Jag är en bättre fru och en bättre mamma. Jag har mer energi. Jag har pauser där han inte sitter fast på min kropp, så jag får sakna honom lite mer.

Jag har fått mer tid för min andra son. Jag är mer kärleksfull mot min man. Jag är inte nervös för att vara ute bland folk. Jag njuter av mina kläder igen och jag läcker inte överallt, och behöver inte längre använda obehagliga mammaunderkläder.

Jag kan lämna huset själv utan att få ångest.

Jag kan gymma igen. Jag vet att jag kommer få en hel del negativa reaktioner på det här inlägget, men jag tror det är viktigt för mammor att veta att de har olika val.

Det finns så många olika sätt att vara mamma på.

Men det som många mammor glömmer bort är att även mammor måste få vara lyckliga med.”

 

I wish I never breastfed my baby. A strong statement and many would disagree but here’s why… 3 weeks post stopping breastfeeding with my 4 month old I am a completely different person. I’m a better mum and better wife. I have more energy. I actually have gaps where bub is NOT on my body so I get to miss him a little. I have more time for my other son. I am more affectionate towards my husband. I don’t dread going out in public. I enjoy my clothes again as I’m not leaking everywhere or having to wear uncomfortable maternity bras. I’m able to leave the house by myself without getting anxiety. I’m able to go to the gym again. I know I will cop alot of negative comments about this post but I think its important for mums to know that they have choices. There are so many different ways to be a mum. But what many mums forget is that MUM HAS TO BE HAPPY TOO. #breastfeeding #bottlefed #mum #baby

Ett inlägg delat av Maddi & Lloyd (@maddi_and_lloyd) Mar 8, 2017 kl. 2:38 PST 


Maddi visste att hon skulle få kritik av de som tycker att amning är en nödvändighet, men då hon visste att det finns personer som känner som henne tyckte hon att det var viktigt att stötta dessa. Det visade sig att många höll med och gav hennes positiv feeback. En av alla positiva kommentarer var: 

”Jag känner samma sak som du. Jag hatade att amma, men jag skulle aldrig säga till en mamma att hon inte borde göra det. Jag tycker det är en fantastisk sak att göra, OM du kan och OM du vill. Att ge mitt barn flaska passade mig bättre. Tack för att du vågar prata om det!”.

Tycker du att amning bör vara upp till var och en precis som den unga mamman tycker? Dela gärna om du håller med henne.