Ungdomar attackerar folk med smällare och raketer – nu varnar Göteborgspolisen

Dagarna innan nyårsafton brukar vara lugnet före stormen, men inte för polisen i Västra Sverige. Under onsdagen kom så mycket som ett 30-tal larm in från privatpersoner som blivit attackerade med smällare eller raketer. 
– Det är allvarligt, det är ju som vapen. Man kan bara hoppas att folk hanterar dem vettigt, men tyvärr är det ju inte så. En av våra patruller blev attackerade under onsdagen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i Region Väst. 

Det senaste dygnen har polisen i Västra Sverige försökt att få stopp på ungdomar som springer omkring på gatorna och kastar smällare och raketer på folk. Under onsdagskvällen hade det kommit inte 48 larm, och polisen fruktar att det blir fler i och med att nyårsafton närmar sig. 

I Trollhättan fick en privatperson sitt bostadshus attackerat med raketer, och när han bad ungdomarna att lägga av sköt de direkt mot honom uppger polisen till Expressen.

Enligt polisen ska det ha varit åtta till nio ungdomar som sköt mot huset, men vilka som varit inblandade i de andra fallen är oklart. 

En polispatrull har själva blivit attackerade, och nu förbereder man sig på att fler olyckor kommer att ske. 
– Det är allvarligt, det är ju som vapen. Man kan bara hoppas att folk hanterar dem vettigt, men tyvärr är det ju inte så. En av våra patruller blev attackerade under onsdagen, säger  Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i Region Väst. 

Facebook/Polisen

Under onsdagskvällen fick polisen ett larm om skottlossning i Göteborg, men väl på plats kunde de inte se spår av något sådant och tror att även det rörde sig om en attack med smällare.

Smällarte och raketer kan enkelt hamna i fel personers händer. Dela gärna om du vill varna andra.