USA:s första restaurangägare med Downs syndrom stänger sitt ställe för kärlekens skull.

Tim Harris är den första personen i USA med Downs syndrom som har öppnat restaurang. För fem år sedan slog han upp portarna till Tim’s Place i Albuquerque i New Mexico. Tim vägrade att begränsas av sin funktionsnedsättning och han har varit hängiven sitt arbete dag ut och dag in. Det omsorgsfulla arbetet har också varit uppskattat. När stammisarna på restaurangen plötsligt fick höra att Tim skulle bomma igen blev många så chockade att de började gråta. När Tim förklarar anledningen till att han går vidare i livet får jag tårar i ögonen. Det här är så fint.

Tim har inte bara nått drömmen att ha ett jobb han älskar – han har nu också träffat kärleken i sitt liv.

På ett konvent för personer med Downs syndrom mötte han nämligen Tiffani. I en intervju med CBS berättar Tiffani att hon var för rädd för att gå fram till Tim, eftersom hon aldrig hade mött en sådan underbar kille. Men till slut vågade de ta kontakt – och kärleken spirade direkt.

Det är också därför som Tim nu har bestämt sig för att stänga igen sin restaurang och flytta till Denver, nästan 70 mil från Albuquerque, så att det förälskade paret kan slippa vara ifrån varandra. Något som har gjort restauranggäster och anställda ledsna – men som säkerligen också innebär att de är glada för Tims skull.

– När jag tittar i hennes ögon ser jag kärlek, jag ser glädje och jag ser att jag har en framtid, säger Tim till CBS.

I Denver planerar Tim att öppna en ny restaurang – men minnena från Tim’s Place i Albuquerque kommer aldrig svalna. Han gråter när han tänker på vad han lämnar. Men vad är en bättre anledning att ta sig vidare än kärleken?

Jag blir så glad och inspirerad när jag ser Tims engagemang, både i restaurangen och för kärleken. Dela gärna denna fina historia vidare!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna