Vad människorna gör mot 6-åriga flickan är skandal – mannen i slutet är värst av alla

Tänk dig att du promenerar förbi i folkmyllret på stan när du plötsligt får syn på en ensam, välklädd liten flicka som tycks ha tappat bort sina föräldrar. Vad gör du?

Utan att tveka svarar nog många att de skulle gå dit och fråga vad som står på – men vad händer då om scenariot förändras en smula och att den 6-åriga flickan istället är hemlös och smutsig? Beter sig omgivningen likadant och skyndar dit för att hjälpa?

Svaret, som avslöjas i ett socialt experiment från UNICEF, är lika överraskande som chockerande. Även om själva situationen är påhittad så är människornas reaktioner helt genuina – och det är skrämmande att se.

Experimentet är inspelat i Georgiens huvudstad Tbilisi och textat på engelska men det räcker med att se bilderna för att förstå det starka budskapet: att vi måste förändra vår attityd mot de 150 miljoner hemlösa barn som finns runt om i världen och dagligen blir utestängda från samhället.

Det här gör mig så arg att se. Det ska inte spela någon roll var vi kommer ifrån, hur vi ser ut eller vilket bagage vi bär på, alla ska vi givetvis ändå behandlas likadant: som människor!

Det är upp till var och en av oss att agera och förändra. Tveka inte att dela vidare det kraftfulla klippet för att sprida budskapet och ge en ordentlig tankeställare till alla du känner!