Vägarbetaren Nicklas viktiga uppmaning efter att kollegan blivit påkörd sprids nu av tusentals svenskar.

Vägarbetare jobbar i en utsatt miljö nära bilister. Om bilisterna sedan inte visar respekt, ja då blir riskerna ännu större. Efter ännu en olycka har vägarbetaren Nicklas Ekelund nu tröttnat på situationen och skrivit en livsviktig uppmaning till bilisterna han jobbar till förmån för. Det här är verkligen något som alla borde ha i åtanke när vi kör förbi vägarbeten.

En kollega stod och flaggade för att uppmärksamma bilförare på vägarbete, men blev påkörd och vårdas nu på sjukhus. Det fick vägarbetaren Nicklas Ekelund från Uddevalla att se rött.

– När man står i vägen och ska flagga, så som min nu skadade kollega gjorde, så är det ofta inte förrän motorhuven träffar flaggan som de upptäcker oss. Då vaknar de till och tittar upp från sin telefon där de sitter med Facebook eller Twitter eller något annat, säger Nicklas Ekelund till GT.

Det fick Nicklas Ekelund att skriva följande inlägg på Facebook:

Tja nu har de hänt igen en vägarbetare som ja har känt i 17år blivit påkörd av en bil brutna ben armar nyckelben osv osv…

Posted by Nicklas Ekelund on den 9 december 2015

Inlägget har redan fått flera tusen delningar.
– Jag står för de orden. Vi är inga jävla skyltar eller pappfigurer som står där i vägen, vi är också människor med hem och familjer som vi vill komma hem till om kvällarna, säger Nicklas Ekelund till GT.

Bildkälla: Nicklas Ekelund (Facebook)

nicklasekelund

Den påkörda kollegan kommer att bli bättre snart – men om inte bilister visar större respekt mot vägarbetarna kommer allvarligare olyckor snart att inträffa. Därför tycker jag verkligen att det är bra av Nicklas att ryta ifrån.
Publicerad av Newsner, gilla gärna