Vännernas fina initiativ: Ställer upp som tomte för ensamma barn på julafton.

Julafton närmar sig med stormsteg och är bara ett par dagar bort. Barnens stora högtid och för väldigt många den stora höjdpunkten för året. Tomten kommer med klapparna som sedan öppnas tillsammans. Men för alla är inte detta lika självklart. Det är inte alla barn som får träffa Tomten på julafton. Det var den tanken som väckte en idé hos de tre vännerna Kevin, Timothy och Aram i Stockholm. Nu ska de på julafton åka ut och ”tomta” för så många barn som möjligt som behöver en Tomte. Ett initiativ som de gör helt gratis.

– Vi ska åka ut och ”tomta” för så många som möjligt. Idén kom ifrån att jag och min kusin Timothy satt och pratade lite och såg inlägg på köp-och-sälj-sidor där ensamstående föräldrar undrade om någon kunde tänka sig att komma hem till dem och ”tomta”, säger Kevin Garpenklint till Newsner och fortsätter:

– Många undrade om någon kunde komma dit och göra det gratis då pengarna inte fanns, men de flesta ville ha betalt. Vi tänkte direkt att det här inte är något man ska behöva betala för, då detta är barnens högtid och alla förtjänar en Tomte.

Timothy, Aram och Kevin som ska ”tomta” för ensamma barn under julafton.

TreTomtar

Det var för ett par veckor sedan som Kevin la ut ett inlägg om detta på Facebook. De hade aldrig kunnat ana vilken spridning det skulle komma att få.

– Vi är som sagt tre stycken och kommer att köra tre olika områden i Stockholm. Vi ska försöka hinna med så många som möjligt, sedan beror det på hur stor utsträckning det blir. Vi kommer att starta under tidig förmiddag och hålla på till sent på kvällen. Vi har redan nu några som vi ska åka till som är bokade, men har öppna tider för fler, säger Kevin.

När jag frågar om killarnas egna familjer inte kommer att sakna dem på julafton, säger Kevin att det nog är möjligt, men att detta ändå känns som en självklarhet att genomföra.

– Jo, det kommer de nog göra. Men samtidigt förstår de att detta är för en bra sak och tycker att det vi gör är jättefint. Jag och de andra grabbarna har alla haft våra julfiranden som barn som varit bra. Men så finns det barn som inte har samma förutsättningar. Tomten är en riktig stor del av julen enligt oss och vi vill ge den delen till så många som möjligt.

Kevin och Timothy är kusiner och har tillsammans känt Aram sedan barnsben. Nu är de tre vännerna redo att ”tomta” för så många som möjligt under julafton och om du behöver en Tomte, är du mer än välkommen att slå en signal till en av killarna.

Du når dem på: 
Kevin: 0737087565
Aram: 0760362216

Vi tycker att detta är ett väldigt fint initiativ av killarna och hoppas att vi kan hjälpa dem med spridningen av detta.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna