Vägarbetaren ringer 112 efter att tonåringen kastat sig ur bilen och bett om hjälp

Att stöta på vägarbete när man är ute och kör brukar oftast vara en smula irriterande, det går långsamt, uppstår köer och alla stressade människor som har bråttom har svårt att hålla sig från att tuta, även om de vet att det inte hjälper.

Men för den här 18-åringen blev vägarbetet en riktig räddare i nöden.

Det var i juli 2015 som vägarbetaren Kevin Huntington märkte att en bil var på väg rakt emot honom i hög hastighet. Det händer alltid mycket när Kevin är på jobbet, men den här dagen kommer han aldrig att glömma.

Ur den rusande bilen hoppade en tonåring som sedan sprang rakt emot honom. Hon lät stressad och bad honom ringa efter polisen. Han förstod att det var allvar och ringde direkt. Det hon berättade sen fick Kevin att rysa i hela kroppen.

”Jag frågade henne om hon var okej och hon sa nej, det var en man som försökte döda henne, då bad jag henne att stanna bakom mig och sa att jag inte skulle låta någonting hända henne”, berättar Kevin för CBS.

Kevin fortsatte att trösta den unga kvinnan och såg till att hon var utom fara ända tills polisen kom till platsen.

Polisen hade redan fått in larm om kidnappningen, men nu visste de också exakt vart de skulle leta efter förövaren.

Strax efter att Kevin ringt kunde han gripas, Aaron Berg åtalades efter gripandet för strypning, kidnappning och sexuella övergrepp mot kvinnan.

Efter att Aaron satt bakom lås och bom kunde kvinnan äntligen känna sig säker, och Kevin hade lärt sig en viktig läxa han gärna vill dela med sig av.

”Plocka upp telefonen och hjälp till, du vet aldrig vems liv du kan rädda, säger Kevin till CBS.

Kevin är verkligen en hjälte och en påminnelse om att vem som helst kan vara skillnaden mellan liv och död när vi minst anar det.

Dela gärna om du också tycker att Kevin är en riktig hjälte!

 
 

Läs mer om...