Vakten agerade utan att tveka – och räddade pappan och sonen från gatan

Ibland kan det verkligen göra stor skillnad att bara se sig omkring i sin omgivning. Kanske är det någon som behöver hjälp med att bära matkassar, är ledsen och behöver tröst eller bara en hjälpande hand över övergångsstället.

Den här säkerhetsvakten vanliga dag på jobbet skulle förvandlas till något helt annat.

För när han tittade upp och fick syn på en pappa, med tårar i ögonen, med sin son vid ett bord på restaurangen kunde han inte bara stå och se på. Han slog sig ner vid deras bord – och insåg snart att allting inte var som det skulle.

Det var en helt vanlig dag på jobbet för säkerhetsvakten Amen Webster på restaurangen. Kunder kom och gick, och ingenting speciellt såg ut att hända.

Men det var då han plötsligt såg någonting som fångade hans uppmärksamhet.

Bildkälla: Youtube/Fox5 Atlanta

En ung pojke satt tillsammans med sin pappa vid ett bord. Pappan såg ut att ha tårar i ögonen och pojken hade en tom blick. Han förstod att det var någonting som inte riktigt stod rätt till – och gick fram och frågade vad som var fel. 

Efter ett kort samtal förstod Amen att pappan, 37-årige LaMont, och hans 8-åriga son var hemlösa.

Bildkälla: Youtube/Fox5 Atlanta

– Jag började nästan gråta men jag ville vara stark för min sons skull. Jag hade inte tillräckligt mycket pengar för att ta in på ett hotell, det var alldeles för dyrt. Jag var stressad för jag ville inte att min son skulle behöva bo på gatan, berättade LaMont till Fox5

Men vad som hände därnäst skulle förändra allt.

Bildkälla: Youtube/Fox5 Atlanta

Amen, som själv hade varit hemlös, fick en kniv i bröstet när han hörde LaMonts historia. Han beslutade sig, utan att tveka, för att låta dem bo hos honom tills ett bättre alternativ kom upp.

LaMont, som inte kunde jobba heltid på grund av en skada, skulle få sin skatteåterbäring kort därefter och sa till Amen att de skulle flytta ut så fort som möjligt. Men Amen menade att de fick stanna hur länge som helst.

Bildkälla: Youtube/Fox5 Atlanta

Kort efter de flyttat in hos Amen anlände checken till LaMont. Med hjälp av pengarna kunde han hyra en lägenhet för honom och sin son – och tack vare en insamling fick de båda hjälp med möbler.

Nu hade den 8-åriga pojken inte längre bara tak över huvudet. Han hade fått ett alldeles eget sovrum.

– Jag är så himla tacksam för att han (Amen) hjälpte oss, säger LaMont till Fox5.

Bildkälla: Youtube/Fox5 Atlanta

Lyhördhet kan räcka en lång väg. Jag är så tacksam för att Amen tittade upp och såg dem sitta där på restaurangen. Inte bara tog han sig tid att lyssna på dem, han hjälpte dem att få en nystart på livet.

I spelaren nedan kan du själv höra mer om den otroliga historien.

Säkerhetsvaktens fantastiska ingripande för att hjälpa pappan och sonen bör verkligen hyllas till skyarna. Tveka inte på att dela artikeln med dina vänner så de också får läsa den här hjärtevärmande historien.