Våldsam förare gjorde motstånd mot ensam polis – då agerade trafikanter blixtsnabbt: ”Stort tack!”

Den ensamma polisen stannade en misstänkt rattfyllerist som vinglat fram på vägen.

Föraren blev våldsam och de båda hamnade på marken – men då dök hjälp upp från oväntat håll, skriver polisen i ett Facebook-inlägg.

Nu hyllas privatpersonerna för deras civilkurage.

Det var i början av februari som ett larm inkom till polisen om en misstänkt rattfyllerist i Kungälv. Föraren ska ha vinglat fram på vägen.

En ensampatrullerande polis lyckades stanna bilen och insåg då att föraren var skadad.

Men när polisen skulle försöka omhänderta föraren blev denne utåtagerande och våldsam, skriver polisen i Facebook-inlägget.

polisarm
Foto: TT

Skadad förare vägrade vård – blev våldsam

Föraren i fordonet var skadad och behövde vård men motsatte sig. Situationen på den mörka landsvägen blev orolig och polisen och föraren hamnade på marken, skriver polisen.

Då kom hjälp från oväntat håll. En annan bil körde upp i höjd med polisen och den misstänkte rattfylleristen och erbjöd sig att hjälpa till.

Flera privatpersoner kunde hjälpa till med att lugna ner och hålla fast den våldsamma föraren. Dessutom hjälpte de till med att hämta sjukvårdsutrustning så att förarens sår kunde läggas om.

Hyllas nu på Facebook

Polisen uttryckte sedan sin tacksamhet genom ett Facebook-inlägg.

– Jag vet inte vilka ni är men till er som stannade och hjälpte mig tills mina kollegor kom vill jag uttrycka ett stort tack, skriver polisen Kungälv och Ale i inlägget och fortsätter:

– Ni gjorde mitt arbete lättare, min arbetsmiljö säkrare och framförallt så hjälpte ni även till så att föraren av bilen fick sina skador omlagda.

Polisen vill uppmärksamma privatpersonernas civilkurage.  

– Det är såhär det ska se ut i samhället, vi hjälper varandra när det behövs, ni hade kunnat köra vidare utan att tänka mer på det men ni valde att stanna till, ställa den enkla frågan om det behövdes hjälp, leverera den hjälpen och på så sätt hjälpa en medmänniska. Återigen stort tack för hjälpen, skriver de på Facebook.

Under natten 2022-02-07 genomförde ensampatrull 51-5620 ett fordonsstopp på Torsbyvägen i samband med ett pågående…

Posted by Polisen Kungälv och Ale on Tuesday, February 8, 2022

Vilken hjälteinsats av dessa personer!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required