Vanlig mobilladdare smälte hål i golvet – då varnar svenske Thomas andra

Det är en varning som tål att upprepas: att lämna mobilladdaren obevakad i hemmet kan vara en riktig dödsfälla.

För Thomas Knutsson och hans fru blev det en skrämmande upptäckt när de en dag såg att sladden hade börjat smälta hål i golvet.

”Glöm inte att dra ur sladden ur väggen!!! SPRID DETTA INLÄGG!”, skriver Thomas i ett Facebook-inlägg som nu har delats vidare över 17 000 gånger.

Vi har flera gånger tidigare berättat om de faror som kan uppstå i samband med att människor laddar sina mobiltelefoner.

För en kvinna i USA började kudden fatta eld när hon sov, för Benjamin stod laddaren i lågor när han kom hem och för Martin brann hela huset ned.

Men trots att vi blir allt mer medvetna om riskerna så fortsätter olyckor att inträffa, vilket svenske Thomas Knutsson och hans fru kan intyga.

Bildkälla: Thomas Knutsson (Facebook)

En kväll när Thomas fru skulle ladda sin mobiltelefon såg hon nämligen till sin fasa att laddaren, som satt kvar i uttaget, hade börjat smälta hål i golvet.

Efter den skärrande händelsen bestämde sig Thomas snabbt för att gå ut och varna andra på Facebook.

”Hallå alla!!! Varning. Så här såg det ut när hustrun igår på kvällen skulle sätta sin mobil på laddning. Så som man gör och, så som man inte ska göra. Sladden var inte utdragen ur väggen som den ju ska vara. Vi hade tur, det blev bara ett smältmärke i golvet. Glöm inte att dra ur sladden ur väggen!!! SPRID DETTA INLÄGG!”, skriver han.

Bildkälla: Thomas Knutsson (Facebook)

Thomas poängterar i kommentarsfältet till inlägget att det inte var en originalladdare som smälte.

För en så pass vanlig typ av laddare är det ändå en varning som visar hur viktigt det är att vi drar ur laddaren ur väggen när den inte används.

Och Thomas vädjan till allmänheten att sprida vidare varningen har burit frukt: i skrivande stund har inlägget fått över 17 000 delningar.

Bildkälla: Thomas Knutsson (Facebook)

Det är en varning som tål att upprepas. Nu tycker jag vi hjälps åt att dela vidare Thomas viktiga uppmaning så ingen annan behöver råka illa ut!