Vännens hjärtskärande meddelande efter chockarresteringen: ”Nu är hon borta för alltid”

Under tisdagsmorgonen rapporterade VG att försvunna Anne-Elisabeth Hagens make – Tom Hagen, hade gripits av polis.

Klockan 10.30 samma dag hölls en presskonferens. Polisen meddelade då att miljardären Tom Hagen arresterats misstänkt för mord eller medverkan i mordet på sin fru.

Det sista säkra livstecknet från Anne-Elisabeth Hagen såg man den 31 oktober 2018.

Nu talar en av Anne-Elisabeths nära vänner ut om chocken i en intervju med norska Dagbladet.

Vännens hjärtskärande ord

– När nyheten om Tom kom idag blev jag chockad. Men mest av allt eftersom jag nu tror att ”Lisbeth” inte kommer hem igen. Nu är hon borta för alltid, säger Anne-Elisabeth Hagens väninna till Dagbladet.

Väninnan har bett tidningen om att få vara anonym.

Även om Anne-Elisabeths vän aldrig har trott på kidnappningsteorin så förklarar hon för Dagbladet att hon avvisat alla som har hävdat att maken Tom Hagen ligger bakom försvinnandet.

– Jag gör det fortfarande. Många har sagt att det definitivt är han, det måste vara han, men då har jag bara svarat: ”Du kan inte veta”. Ingenting är bevisat förrän det är bevisat. Samtidigt måste polisen ha mycket när de går så långt, säger hon i intervjun, som enligt Dagbladet var så jobbig att hon grät.

Foto: Handout / various sources / AFP / NTB Scanpix

Polisens ord

Polisen höll en presskonferens klockan 10:30 under tisdagen. Då bekräftade de att Tom Hagen, 70, arresterats och anklagats för mord eller inblandning i mordet på hustrun Anne-Elisabeth.

– Östra polisdistriktet har idag arresterat Tom Hagen, som syftar till mord eller medverkan i mordet på hans fru Anne-Elisabeth Hagen, sa Eastern Police District Ida Melbo Øystese på presskonferensen under tisdagen.

Under samma presskonferens meddelade polisen att deras viktigaste uppdrag nu är att hitta Anne-Elisabeth Hagen, som varit försvunnen i ett och ett halvt år.