Vännerna köpte sliten soffa på loppis – chockas när de hittar änkans hemlighet i armstödet

Jag är en sådan person som älskar att gå på loppis och rota runt bland möbler, kläder och andra prylar. Ibland hittar man bara skräp – och andra gånger kan man göra riktiga fynd. 

Förutom att det är spännande kan man också spara in mycket pengar när man handlar begagnat, vilket passar bra när man inte har så stor inkomst. Det var också därför som studenterna Reese, Cally och Lara bestämde sig för att handla sin nya soffa på loppis.

Men det skulle snart visa sig att deras nya möbel bar på en hemlighet.

De tre vännerna pluggade tillsammans på The State University of New York. 2014 var de också rumskamrater. När deras gemensamma boende behövde en soffa begav de sig till en loppis för att fynda. De hade inte pengar till någon dyr soffa, så glädjen var stor när de fann en för 20 dollar, vilket motsvarar ungefär 180 kronor. De tyckte att den passade perfekt, trots att den var rejält nersutten och kantstött.

När de en tid senare tittade på en film tillsammans kände de någonting märkligt i ena armstödet. De bestämde sig för att öppna upp och undersöka vad det var för något.

Sekunder senare var de alla i chock. Där låg nämligen ett kuvert med 700 dollar (ca 6200 kronor). De visste nu att soffan bar på en hemlighet – och kände på sig att det fanns mer.

De började leta runt i soffan och hittade fler kuvert – som sammanlagt innehöll 40 000 dollar (ca 357 000 kronor). Som ni förstår, så blev de fullständigt galna.

Men i yran över alla dessa kontanter hittade de också ett namn på ett av kuverten. Trots att studenterna hade dåligt med egna pengar så kände de att de var tvungna att göra det rätta. De ville hitta ägaren.

De sökte upp kvinnan vars namn stått på ett av kuverten. Dagen efter stod knackade de på hennes dörr. Det visade sig att pengarna också bar på en speciell historia.

Kvinnan berättade att pengarna var någonting som hon och hennes make sparat ihop under 30 år och gömt inuti soffan. Efter att hennes make gått bort ville hon bara sova på soffan – det kändes bara ensamt och tomt att sova i den stora sängen. Åren gick och kvinnan glömde då helt borta pengarna som var gömda i soffan. Hennes dotter visste inte heller om pengarna. En dag bestämde hon sig för att göra sig av med den gamla, slitna soffan – och i stället köpa mamman en ny säng.

Men pengarna kom alltså åter i hennes ägo tack vare tre studenter som fyndade på loppis. Helt otroligt!

Som tack fick studenterna 1000 dollar (ca 9000 kronor) var. Det tyckte hon onekligen att deras godhjärtade gest var värd.

Hör studenterna själva berätta om den osannolika händelsen i klippet nedanför.

Hur hade du reagerat om du hittade så mycket pengar i en gammal loppismöbel? Hade du behållit dem, eller letat upp ägaren?

Dela gärna artikeln vidare till dina vänner och berätta hur du hade gjort!

Publicerad av Newsner familj