Var rädd att inte få några grattis – då fick Ollie, 15, tusentals födelsedagskort

Ollie Jones har autism och älskar att öppna födelsedagskort. Tyvärr har han en liten familj och inte så många vänner, så inför sin 15:e födelsedag hade han gjort två kort till sig själv och sagt ”ingen skickar kort till mig utom jag själv”. Då vände sig hans mamma Karen till internet för hjälp. Och internet svarade – med flera tusen födelsedagskort. 

Det var under förra veckan som Karen Jones vände sig till en Facebookgrupp  i engelska Plymouth för att be om hjälp med att göra hennes sons 15:e födelsedag speciell.

”Hjälp? Min son, som har autism, fyller snart 15. Han berättade nyss att han älskar att få kort så mycket att han till och med gjort några till sig själv. Vi är en liten familj och han har få vänner så han får inte så många kort. Om ni har något överblivet kort någonstans kanske ni kan skicka det. Tack!”

Inlägget fick stor spridning och delades flera tusen gånger. Under veckan som följde trillade det in bra många fler än de 20 kort som mamma Karen hade hoppats på. Ollie fick hela 20 000 födelsedagskort, vilket är mer de 17 000 som drottningen av England brukar få på sin födelsedag.

– Det är otroligt men snälla mamma, inte så många nästa år, sa den överväldigade tonåringen efter att ha tillbringat hela sin födelsedag med att öppna gratulationskort från hela världen, skriver Plymouth Herald.

Ollies fantastiska historia har rört hjärtan över hela världen – dela denna fina historia om den berört dig också.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna