Varje natt smyger pappan in till sonens minnesplats i hemlighet – 13 år senare hittar han en lapp från miljardären

Man slutar aldrig sörja bortgången av någon man älskar. Vi kan inte träffa eller se dem fysiskt längre, men genom att besöka deras minnesplats eller grav kan vi på något sätt få känna deras närvaro för en stund. 

Ray Olson förlorade sin son i en bilolycka 2003, på en väg vid Richmond, Kalifornien. Marken ägdes av mångmiljardföretaget Chevron, och Ray visste att platsen hans son gick bort på inte skulle accepteras som en officiell minnesplats, därför besökte han platsen i smyg nattetid, tills den dagen han fick veta att området skulle byggas om. Då fick Ray en omskakande hälsning från företaget. 

I över tio års tid hade ett område i Richmond, ägt av energijätten Chevron använts som minnesplats. Alla hade sett minnesplatsen, men vem som höll den fin och skötte den regelbundet var oklart, då denna person aldrig syntes till, det berättar NBC News.

Denna person var Ray Olson som ständigt besökte platsen på nätterna för att hedra sin son som gick bort i en bilolycka på vägen intill. 

2016 brast Rays hjärta när han fick veta att området skulle byggas om. Han var säker på att företaget skulle forsla bort honom och minnesplatsen, då det började med att ta ner bilden föreställande hans son. 

Vad Ray aldrig kunnat ana var att företaget tog ner bilden för att sätta upp en ny. De satte upp ett plakat som hedrade Rays son, samt placerade dit en bänk för sörjande besökare. 
– Vi sa ”Det här är din plats, Ray. Du behöver inte längre komma på natten”, berättade Joe Lorenz från företaget Chevron för MSN, det berättar NBC News

Tänk att pappan trodde att han skulle bli ivägkörd men överraskades av företaget som byggde upp en ordentlig minnesplats åt honom. Detta är ett bra exempel på vad medmänsklighet och empati handlar om, dela gärna med dig av rörande berättelsen med andra.