Världens äldsta tipsar: Här är oväntade knepen för att bli tokgammal.

Världens befolkning blir allt äldre. 1980 var det 378 miljoner människor som fyllt 60 år. I mitten av det här seklet förväntas 2 miljarder bli över 60 år. Anledningarna till det är många. Det flesta vet kanske att en hälsosam livsstil ofta ger bra förutsättningar för ett långt liv. Men om man frågar de här åldringarna så finns det alternativa vägar… Eller vad sägs om att undvika män och dricka öl för att nå över 100 år?  Här är något oväntade råd till att bli riktigt tokgammal.

Jeralean Talley, USA

Ålder: 115

Knep: Ät mycket fläsk

Foto: Imgur

Jeralean från Michigan var världens äldsta människa fram till 17 juni i år. Då gick hon bort till en ålder av 115 år.
Innan hon gick bort hann hon ge sina knep för att hålla sig frisk och kry.
Det ena var att man ska behandla sina medmänniskor som man själv vill bli behandlad. Det andra: Ät mycket fläskkött.
– Och särskilt ”Hog Head Cheese” som inte innehåller ost utan består till största delen av grisens öron och fötter, sa Jeralean Talley i en intervju med amerikanska TIME.

Emma Morano, Italien

Ålder: 115

Knep: Råa ägg

Foto: Youtube

Emma morano

Emma Morano är troligtvis världens äldsta människa idag. I en intervju med New York Times berättar hon att singellivet har fått henne att leva länge. Sedan 1983 har Emma levt ensam, trots flera uppvaktningar. Hon avslöjar också vilken kost som har fått henne att uppleva tre århundraden. Hon äter två råa ägg, köttfärs, pasta och en banan varje dag.

Mark Behrends, USA

Ålder: 110

Knep: En öl om dagen

Mark

En annan av världens äldsta personer är Mark Behrends från Nebraska. Hans recept till ett långt liv är en öl om dagen. Klockan 15.00 varje dag knäpper han sin livsviktiga dryck. Vilken öl det är spelar inte så stor roll, men helst väljer han Miller.

Jessie Gallan, USA

Ålder: 109

Knep: Undvik män

jessie2

Jessie Gallan, 109, tros vara Skottlands äldsta medborgare. I en intervju med SVT News berättar hon vad som är hemligheten bakom hennes höga ålder: Håll dig borta från män. Jessie Gallan berättar att hon aldrig varit gift och har alltid klarat sig själv. En annan avgörande orsak kan vara att hon ätit gröt varje morgon.

Kolla intervjun med Jessie Gallan här nedan.

Alltså, vill du bli riktigt, riktigt gammal är det råa ägg, kött, en öl om dagen och undvika män som gäller. Det låter ju inte så svårt.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.